Dia rúfol amb arribada de ruixats

Ni el cel estarà completament gris tot el dia, ni els ruixats arribaran arreu del país
Néstor Gómez Actualitzat

El sistema frontal, que penja de la pertorbació situada a la Bretanya francesa, travessarà el Pirineu durant la segona meitat del dia. Una línia de núvols que reactivarà els ruixats de tarda, però que no mullaran el terra més enllà del Prepirineu.

Montserrat amb núvols (Carles Illa)

Núvols, estones de sol i ruixats

El dia es llevarà amb molts núvols a la costa, com durant el matí de dimarts. Però hi haurà una diferència, a partir de mig matí es trencaran per l'entrada dels vents de ponent. A la resta del país el matí serà de cel variable amb molts núvols al vessant sud del Pirineu de les comarques de Lleida; fins i tot, amb plugims a l'Alta Ribagorça.

Serà a la tarda quan els núvols augmentaran a tot l'oest de Catalunya, davant l'arribada del sistema frontal. Els ruixats es concentraran al Pirineu, sobretot a l'Alt Pirineu, però també arribaran a l'Albera cap al vespre. A la tarda, el sol lluirà a estones a la costa i a les comarques tarragonines.

Temperatures més altes a causa del ponent

Les temperatures tocaran sostre en aquest inici de setmana. La causa d'aquest ascens de les temperatures serà l'entrada del ponent, que dispararà les temperatures amunt. Les temperatures més altes del país poden tocar els 28 ºC al pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

I els propers dies...

Dijous torna el sol, divendres alguns ruixats i el cap de setmana, ben plàcid de sol i calor.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut