Dimecres de xàfecs localment intensos i abundants, més probables cap al sud

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Dimecres haurem d'estar pendents de l'evolució de l'episodi de pluja que va començar dimarts a la tarda, especialment a les Terres de l'Ebre. Estan activats els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat forta o torrencial i acumulació de pluja. Està en alerta el pla Inuncat. El vent bufarà de llevant i sud-est i deixarà cops moderats o forts en punts del litoral central i sud i a les Terres de l'Ebre.

 


Més pluja al sud

La pluja va començar amb ganes ahir, amb registres d'entre 30 i 40 mm a l'extrem sud, però la matinada ha estat menys plujosa del que es preveia i les acumulacions provisionals són molt modestes.

Però l'episodi no s'ha acabat. A primera hora, la pluja descarregava sobre el mar, però al llarg del matí es manté el risc que descarreguin tempestes localment fortes en punts del litoral i el prelitoral sud, amb pluja més abundant entre el Tarragonès i el Montsià. A la resta de Catalunya, tindrem un cel força ennuvolat, amb possibilitat d'algun xàfec dispers.

De cara a la tarda, els ruixats haurien d'afluixar al terç sud, mentre que anirien a més en altres punts del país. Seran més extensos a l'eix del Pirineu i el Prepirineu, amb una cota de neu entre 2.400 i 2.700 metres, però també al prelitoral o la Catalunya Central. Cap a l'extrem nord-est i cap a Ponent, la possibilitat de precipitacions serà molt més baixa.

Temperatura en descens

Continuarem amb la ratxa de temperatures per sota de la mitjana climàtica per a l'època de l'any, i més amb el descens previst de la temperatura de les hores centrals del dia. Es poden registrar baixades de 3 a 6 ºC en molts indrets, sobretot al terç sud. Moltes màximes passaran amb dificultats dels 20 ºC. Les més altes arribaran als 23 o 24 ºC a Ponent o a la part alta de l'Ebre i a l'interior de l'Empordà.

I dijous...

La temperatura es recuperarà, però el temps no s'acabarà d'estabilitzar del tot. Veurem com es va recol·locant tot l'aire fred en alçada. De moment, el risc de pluja es manté, sobretot, a l'extrem sud i al Pirineu.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut