Dimecres de sol, però alguna gota a la tarda

Actualitzat

Tot i que el temps continuarà majoritàriament assolellat, ja som a la segona quinzena d'agost i les nuvolades de tarda ja comencen a portar ruixats i tronades que els propers dies aniran a més i s'aniran generalitzant.

El dia començarà amb núvols baixos al Camp de Tarragona, la costa de Barcelona i a punts del prelitoral, amb tendència a desfer-se a partir del migdia. Ventades del nord a les Terres de l'Ebre i al nord de l'Empordà, amb algunes ratxes fortes. En general farà sol i més calor.

Josep Maria Picas, Torroella de Montgrí
A primeres hores hi haurà núvols baixos a la Costa Central, tot i que després els núvols es trencaran i farà sol a migdia. També hi haurà algunes boirines a primeres hores que deixaran pas a un matí globalment assolellat a quasi tot Catalunya. Vents moderats del nord al Baix Camp, les Terres de l'Ebre i al nord de l'Empordà entre la matinada i el matí, però girar a garbí durant la tarda. Ratxes puntuals d'entre 50 i 80 km/h, de Mestral i Tramuntana. Precaució a les activitats de lleure o navegació al sud de la Costa Daurada i nord de l'Alt Empordà, serien ventades rafegoses que ens poden allunyar de la costa.

Tarda amb nuvolades al Pirineu

Com ha passat els darrers dies, la tarda serà més variable a les zones de muntanya, i al vespre hi haurà algun ruixat feble a l'interior de les comarques gironines. A la major part del país, la tarda seguirà assolellada i les temperatures es mantindran sense canvis importants, tot i que difícilment passaran dels 33 o 34 graus a ponent i que quedaran més baixes allà on les nuvolades creixin amb més energia.
Montse Canal, Cardona

Dijous de ruixats

El temps començarà a canviar més evidentment a partir de dijous, que arribarà aire fred en alçada que contrastarà amb la calor estiuenca i farà que es desenvolupin els núvols convectius i que hi hagi precipitacions de tarda al nord de Catalunya i també a punts de muntanya de l'interior, després d'un dia força assolellat.

Àngela Granollers, l'Escala

...I anirà a més

Divendres i el cap de setmana, els ruixats de tarda ja podran ser tronades típiques de final d'estiu. No deixarà de fer sol i tampoc calor, però s'inicia la dinàmica de les nuvolades i de les tempestes típiques de finals de temporada estiuenca.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut