Ambient de tardor avançada

Néstor GómezActualitzat

Estem en una jornada de transició entre un embossament d'aire fred que ens va afectar dimarts, que ja ha marxat, i un altre que s'acosta al mar Cantàbric. Com que estarem al bell mig dels dos embossaments, el temps serà força tranquil amb una clara influència dels vents d'oest que seguiran bufant a les Terres de l'Ebre. Aquesta situació desembocarà en una recta final de setmana de nevades i ambient hivernal.

Molt de sol i una mica de neu

Durant tot el dia dominarà el sol a gran part del país, un sol que lluirà amb força gràcies al vent de mestral, que mantindrà el cel força net de núvols i amb humitats baixes. Igual que els darrers dies, us podreu enrampar en tocar un objecte metàl·lic com pot ser el cotxe. Els núvols es concentraran al Pirineu, sobretot el de les comarques de Lleida. De fet, durant la matinada nevarà a la Vall d'Aran, al nord de l'Alta Ribagorça i a les valls que envolten el Parc Natural de l'Alt Pirineu, i marxarà durant el matí. Fins i tot apareixerà alguna tímida clariana que durarà ben poc. La cota de neu pujarà dels 1.500 als 1.800 metres.

Temperatures aturades

Les temperatures matinals baixaran una mica, farà un pèl més de fresca a la costa i de fred al Pirineu. Al migdia, el sol ajudarà a suavitzar l'ambient. Les màximes més altes del dia es registraran a la costa i al prelitoral amb valors entre 20 i 22 ºC.

I els propers dies...

Les temperatures lleugerament cada dia. Serà a partir de dijous a la tarda i, sobretot, divendres quan entrarem de ple a l'ambient hivernal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut