Dimecres amb ruixats a la costa i al nord-est

Alberto Alcántara
TEMA:
Meteorologia

El temps de dimecres serà una mica mogut. Es forma una petita baixa davant la Costa Central que està alimentant alguns xàfecs, no gaire extensos però sí localment forts. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat i acumulació de pluja en diverses comarques de la costa i del nord-est.  

Xàfecs al matí i a la tarda

De fet, les tempestes fortes han començat de matinada, amb registres puntualment abundants al Maresme i al Barcelonès. Per exemple, gairebé 90 mm a Premià de Mar80 mm al Masnou.
 

Els mapes renovats indiquen que, després de primera hora, podem tenir una pausa relativa de les precipitacions costaneres, amb un cel matinal amb restes de nuvolositat cap a l'est i al vessant nord del Pirineu, i més sol a la resta. Diem relativa perquè no descartem que pugui reaparèixer algun xàfec costaner més.

Entre la tarda i el vespre, la inestabilitat tornarà a augmentar. Creixeran nuvolades pel Pirineu i Prepirineu, amb ruixats localment forts pel Pirineu oriental i l'interior del nord-est. Vindran acompanyats de tempesta i amb possibles calamarsades i, en alguns casos, poden deixar alguns registres abundant. La precipitació tornaria a arribar a la costa i al prelitoral,  entre el sud de la Costa Brava i el nord de la Costa Daurada.

Temperatura amb pocs canvis

La temperatura matinal ha baixat pel terç sud, mentre que ha pujat en una gran part de les comarques de Barcelona i Girona. La màxima quedarà més curta en punts del nord-est on descarreguin els ruixats de tarda, i també en alguns trams de la costa. Els valors més alts arribaran als 29-30 ºC a les Terres de l'Ebre i per Ponent. En general, estarem entre els 23 i els 26 ºC. Ens mantenim, doncs, en valors 3 o 4 ºC per sota de la mitjana per a l'època.

I dijous...

Tindrem una pujada de la temperatura i els xàfecs seran residuals de matinada, més aviat cap al litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava. A la tarda seran molt menys probables. Quedarem pendents d'un nou canvi de temps important que s'està dibuixant per al cap de setmana. Els mapes nous també han canviat una mica, i ara dibuixen la pertorbació més lluny de Catalunya. Si això passa, no ens arribarà tanta pluja com la que es preveia ahir.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut