Dimarts, els ruixats i les tempestes no s'aturen

RedaccióActualitzat

Seguim sota els efectes d'un solc d'aire fred en alçada, aliment per a les nuvolades, que derivaran en una nova tongada de xàfecs i tempestes localment fortes a la tarda. D'altra banda, la temperatura es mantindrà normalitzada.

Vista des del port de Comiols (Maite Freixas)

Tempestes

En aquest cas, el matí serà força tranquil. Esperem un cel més aviat assolellat, tot i que també es veuran alguns núvols baixos i alguns bancs de boira en punts de la depressió central i del nord-est, potser amb alguna gota en aquest sector.

El moviment de veritat començarà a partir del migdia, amb el creixement de nuvolades amb origen a les muntanyes: Pirineu, Prepirineu i prelitoral, i també a l'interior del nord-est. S'esperen ruixats i tempestes a qualsevol indret del Pirineu, a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre.

Temperatura amb pocs canvis

Dimarts serà un dia amb pocs canvis en la temperatura. La mínima pot pujar o baixar un grau o dos, depenent dels núvols residuals, mentre la màxima pujarà lleugerament, tret de punts del nord-est i de la Costa Daurada, on baixarà dos o tres graus.

I dimecres...

Els xàfecs i les tempestes apuntaran un altre cop a la tarda al terç nord de Catalunya i a la zona dels Ports, mentre que a bona part del País i, sobertot al matí, hi farà sol. La temperatura estarà una mica per sota de la mitjana climàtica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut