Calor extrema amb màximes disparades

Ambient tòrrid a l'interior i xafogós a la costa. Dies de prudència a l'aire lliure i d'hidratar-se constantment

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí la tercera onada de calor de l'estiu, després de la que vam tenir per Sant Pere i la del 4 al 7 de juliol. A diferència de la de finals de juny, tot indica que no serà tan intensa i no tocarà valors tan extrems. Serà una calor molt intensa dins el període canicular de l'any.

Meteocat té activat l'avís de calor a totes les comarques del país, amb l'excepció de la Vall d'Aran, i destaca el nivell vermell de perill molt alt a les comarques del Pallars Jussà, Noguera, Segrià i Pla d'Urgell.

 

 

La nova irrupció de calor no serà exclusiva dels països mediterranis, sinó que també abraçarà l'arc alpí i el centre continental. Més de 10 països d'Europa tenen activat l'avís per calor per a dimarts, i destaca tot el centre i sud de França.

Màximes de 40 ºC o més

 

 

Mínimes i màximes pujaran lleugerament. Farà tanta calor com la que mostra el mapa o més. Com que ja partirem de temperatures molt elevades, per poc que s'enfilin les temperatures, la calor serà més sufocant. S'esperen màximes de 40 ºC o més a les comarques de Ponent, coincidint amb les comarques que tenen avís vermell. A tot l'interior es mouran entre els 36 i gairebé els 40 ºC. I si bé a la costa no pujarà tant, entre 30 i 34 ºC, la xafogor serà intensa tot el dia.


Sol i poc més

L'estat del cel passa a un segon pla. El temps serà assolellat, amb alguns núvols baixos a primera hora del dia a la Costa Daurada i alguns núvols de tarda sobre els cims del Pirineu, sense descartar algun ruixat aïllat i minso.


I els pròxims dies...

L'onada de calor persistirà fins dijous amb unes temperatures molt per sobre del que és habitual per aquestes dates. El temps es mantindrà immòbil, amb un gran domini del sol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut