Dilluns, vent de baixa, cel variable i precipitació pel nord-oest a partir del vespre

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Avui, la pertorbació del cap de setmana s'haurà retirat més cap a Itàlia, i es desfarà el passadís de mestral i tramuntana. Una nova pertorbació atlàntica enviarà un sistema frontal, però la incidència sobre Catalunya serà mínima.

Paisatge des de Torelló(Jorde Juvanteny )

Núvols en augment

Els núvols residuals que quedaran al vessant nord del Pirineu, amb els últims flocs de neu, s'aniran desfent al llarg de la matinada, de manera que el dia començarà amb grans clarianes. Però al llarg del matí començaran a entrar noves bandes de núvols alts i mitjans des de l'oest.

Amb el pas de les hores, els núvols es faran més compactes, i passarem d'un cel enteranyinat a un cel més enterbolit primer, i tapat en general cap al vespre, quan entraran les primeres precipitacions pel nord-oest. La cota de neu tendirà a baixar cap als 1.200 metres.

Entre la nit i la matinada, el front acabarà de desplaçar-se cap a l'est, però la precipitació ja serà molt més minsa en punts del Pirineu oriental o la Catalunya Central i el nord-est.

Vent de baixa

Durant el matí bufarà el cerç o el mestral amb alguns cops forts al terç sud. La tramuntana desapareixerà a partir de mig matí. Durant les hores centrals del dia bufarà vent de l'oest i sud-oest en general.

Més contrast tèrmic

El dia començarà amb valors de primera hora de 2 a 4 ºC més baixos en molts punts d'interior, sobretot pel centre i oest de Catalunya. En canvi, les màximes pujaran, uns 3 o 4 ºC per les Terres de l'Ebre, el nord-est i el Prepirineu, fins i tot més en punts del Pirineu. A la resta, poden pujar lleugerament. Els valors més alts arribaran als 18-19 ºC per les Terres de l'Ebre o del litoral central. Molts punts d'interior quedaran entre 11 i 14 ºC.

I dimarts...

Dominaran les clarianes, però també veurem núvols baixos matinals a l'interior, i algunes nuvolades cap al nord-est, on fins i tot poden formar-se alguns xàfecs puntualment moderats. La cota de neu voltarà els 1.100 metres. De manera independent, estarà ennuvolat i amb precipitacions intermitents i poc abundants al vessant nord del Pirineu, amb una cota d'uns 800 metres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut