Dilluns s'accentua la calorada, en un dia variable i ventós, amb mala mar

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Engeguem una setmana amb un nou pic de calor. Dilluns encara estarà marcat pel vent de component est, que anirà minvant al llarg del dia, però que encara bufarà moderat durant mitja jornada a la meitat sud.

Núvols residuals

La DANA que ha originat els aiguats del cap de setmana ja ha esdevingut una borrasca completa amb reflex en la superfície, i està situada a l'oest de Portugal, bastant lluny de la nostra zona d'influència. Amb l'arribada de més aire càlid per les capes altes atmosfèriques, la situació tendirà a l'estabilitat, però, tot i això, encara veurem núvols residuals, més abundants durant el matí a la meitat sud. Molts seran de tipus alt i mitjà i s'aniran trencant. Farà més sol cap al nord-est. Al llarg de la tarda tornarà a ennuvolar-se per l'extrem sud, cap al Montsià i el Baix Ebre. És possible que caigui alguna gota cap als Ports.

Més calor

La temperatura serà més alta. A primera hora ha pujat de 4 a 7 ºC en general, tret de l'extrem nord-est, on ha baixat d'1 a 3 ºC. Han reaparegut moltes mínimes tropicals, fins i tot tòrrides, de més de 25ºC. Les màximes pujaran de 3 a 4 ºC a la meitat nord. Arribaran als 34-36 ºC per Ponent, la Catalunya Central i el Prelitoral nord. En general, estarem entre 28 i 32 ºC.

 

I dimarts...

La calorada diürna es mantindrà per l'interior, el vent anirà de baixa, i el temps serà estable i assolellat en general.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut