Dilluns, la calor tòrrida s'estendrà a més comarques

Tot el país, excepte l'extrem sud del país, amb avís per calor
Alberto Alcántara/Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Avui ens situarem al bell mig de la glopada d'aire càlid que porta la primera gran calorada de l'estiu. La temperatura repuntarà lleugerament per l'interior. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per calor en més comarques. Continuarà bufant el vent de sud i est, moderat a la costa durant les hores centrals del dia.

Valors de 40 ºC

La temperatura pujarà una mica més en general, tant la mínima arreu com la màxima, sobretot per l'interior. Tindrem molts valors tropicals a primera hora, no només a la costa, i valors diürns de 39-40 ºC a Ponent, 35-37 ºC a la Catalunya Central, interior de les Terres de l'Ebre, punts del prelitoral o interior del nord-est.

Assolellat en general

Serà un dia més de sol en general, però també veurem alguns núvols baixos o boirines costaneres, més probables cap a la Costa Brava i a la zona del delta de l'Ebre. A la tarda tindrem nuvolades de calor, que creixeran amb poca energia al Pirineu. A partir del vespre, entraran núvols alts i mitjans pel sud de Catalunya. S'aniran desplaçant cap al nord durant la matinada. A més a més, l'aire càlid anirà acompanyat de pols sahariana en suspensió, i el cel es veurà més enterbolit.

I dimarts...

Començarà enterbolit per l'arribada dels núvols des del sud, i no descartem alguna tronada a la tarda. Arribarem al màxim del pic de calor, amb un nou ascens de la temperatura, més evident per l'interior. Se superaran els 40 ºC en més indrets. Dimecres, la temperatura baixarà a una gran part del país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut