Dilluns, nova escalada de la temperatura i valors de 40 °C

L'ambient continuarà sent assolellat en general

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem una setmana de pujada de la temperatura, que pot acabar amb la primera onada de calor de l'estiu a Catalunya, si més no en algunes zones del país. La previsió va donant tombs, però sembla que tindrem garantits tres dies de calor molt dura.
 

Caldrà veure què passa dijous. Amb els mapes renovats, sembla que la temperatura aniria cap avall. De moment, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per calor diürna i nocturna entre dilluns i dimecres. Protecció Civil ha posat en alerta el pla Procicat.
 


Es fregaran els 40 °C

Comencem l'episodi amb la bona notícia que les temperatures nocturnes s'han desinflat aquesta nit en punts de Ponent, les Terres de l'Ebre, la Costa Daurada i el quadrant nord-est.

Al migdia, la temperatura repuntarà de la mà d'un vent del sud que s'intensificarà. Respecte a diumenge, la màxima pujarà més en zones de les Terres de l'Ebre, el litoral i el prelitoral central i, sobretot, al nord-est. Els valors més alts de temperatura màxima rondaran els 40 °C en punts de Ponent i l'interior del quadrant nord-est. En general, podem arribar a temperatures d'entre 33 i 38 °C.

Cel assolellat

Serà una nova jornada de domini gairebé absolut del sol. Esperem algun banc de boirina matinal o núvols baixos dispersos per la Costa Brava. D'altra banda, la calor alimentarà les nuvolades al Pirineu, que aniran evolucionant, però no es podran desenvolupar gaire. Al final del dia arribaran bandes de núvols alts per l'extrem oest i pel sud. També s'espera que empitjori la qualitat de l'aire, amb presència de més calitja.

I dimarts...

Continuarà l'escalada de la temperatura en general i entrarem en la segona jornada consecutiva amb els avisos per calor intensa actius. Al mateix temps, és probable que augmenti lleugerament la inestabilitat per les capes altes i que això afavoreixi l'aparició de més núvols per l'oest i d'alguns xàfecs al Pirineu.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut