Dilluns de Pasqua amb un matí assolellat i una tarda variable, amb ruixats dispersos

RedaccióActualitzat

Dilluns de Pasqua serà el dia més tranquil de la Setmana Santa. No tindrem una calma total: esperem alguns xàfecs i farà vent. El contrast tèrmic entre el matí i el migdia serà més evident.

Més clarianes

La celebració del dia de la mona no comportarà gaires dificultats pel que fa al temps atmosfèric. El dia començarà amb boira baixa en moltes valls de l'interior, sobretot a la meitat nord i fins al prelitoral, però el matí serà assolellat en general.

A partir del migdia, naixeran les primeres nuvolades cap a l'Alt Pirineu. Al llarg de la tarda, veurem un cel més variable, típic de primavera, amb més nuvolades. Fins i tot tindrem alguns xàfecs dispersos, més probables cap al sud de la vall d'Aran i a l'Alt Pirineu, però també possibles en punts de Ponent, les Terres de l'Ebre o el Camp de Tarragona. Cap al vespre, els ruixats poden arribar a l'extrem nord de l'Empordà. En tot cas, deixaran precipitacions minses o poc abundants.

Matí mig ennuvolat després de la pluja a Manlleu (Carme Molist)

Matinada més freda, migdia més calorós

La temperatura de primera hora serà més baixa en general, amb un descens de 3 o 4 ºC en punts del centre del país i del Pirineu. A partir de mig matí, s'intensificarà el vent de component oest. Durant les hores centrals del dia, la temperatura es recuperarà i assolirà valors de 4 a 6 ºC més alts que els de diumenge, en molts casos. Tindrem màximes que voltaran els 20 ºC, grau amunt, grau avall, a la façana litoral, al prelitoral i en punts de les Terres de l'Ebre i Ponent.

La tarda deixarà alguns cops de vent forts, de l'oest i el sud-oest, en zones elevades i en punts de la Costa Central. Cap al vespre, entrarà la tramuntana per l'Empordà.

I dimarts...

Passarem del sol matinal a un cel ennuvolat o enterbolit durant la tarda. Pot entrar algun xàfec cap al nord-oest, sobretot a partir del vespre. La temperatura pujarà lleugerament. La calor moderada, per sobre dels 25 graus, tornarà entre dimecres i dissabte.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut