Dilluns de cel mig enteranyinat i ambient molt suau

Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

A l'inici de la nova setmana estarem situats entre la perifèria d'una borrasca atlàntica i la de l'anticicló centrat al nord d'Àfrica. El resultat serà un dia de cel enterbolit pel pas de núvols alts i mitjans, associats a fronts que entraran, i descarregaran, per França però no per Catalunya. El vent serà de component oest, i això farà que la temperatura pugi un esglaó més en molts indrets.

Cel variable

Tornem a esperar un dia de cel mig enteranyinat o enterbolit per la circulació de núvols alts i mitjans, més o menys compactes a estones. D'altra banda, esperem bancs de núvols baixos i boires matinals, ubicats pel nord de la Depressió Central. En general, s'aniran reduint, però no es descarta que, puntualment, puguin resistir, sobretot cap al nord, al voltant del Solsonès.

Temperatura en lleuger ascens

A primera hora, farà poc fred. Les temperatures seran lleugerament més altes que les de diumenge, a excepció de punts del terç sud, on farà una mica menys de vent. Això afavorirà que la temperatura baixi. Pel que fa a les màximes, també pujaran lleugerament, i en punts del litoral i prelitoral nord pot pujar 3 o 4 ºC. Els valors més alts arribaran als 19-21 ºC a tota la façana litoral i prelitoral, fins i tot més en punts de les Terres de l'Ebre. Cap a l'interior, tindrem màximes d'entre 13 i 17 ºC en general, i molt menys si la boira es manté.

I dimarts...

Es mantindrà l'ambient suau, i el cel enteranyinat o enterbolit. Núvols que anunciaran, en aquest cas, l'arribada d'un petit front que portarà tímides precipitacions a partir del vespre a l'Alt Pirineu

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut