Dilluns, cel assolellat en general i ruixats de tarda cap al nord-est

Alberto Alcántara Actualitzat

Després d'uns dies amb presència de grans borrasques atlàntiques, aquesta setmana s'obrirà un petit parèntesi anticiclònic. De mica en mica, s'anirà acostant a Catalunya la dorsal de l'anticicló de les Açores. Però avui també tindrem una mica d'aire fred per les capes altes. Per això, el temps no serà estable del tot.

Núvols trencats a Miravet (Gemma Monllau)

Sol i alguns ruixats

Esperem un dia assolellat a una gran part de Catalunya. La jornada començarà amb alguns núvols baixos al vessant sud de l'Empordà i cap a l'Empordà. Al llarg del matí augmentarà la nuvolositat pel vessant nord del Pirineu, fins i tot pot plovisquejar o nevar al Pirineu occidental. La cota de neu estarà situada al voltant dels 1.500 metres, però anirà baixant cap als 1.200 metres en aquest sector.

Durant les hores centrals del dia creixeran més nuvolades al llarg de la serralada, i també en punts d'interior del nord-est, alimentades per la convergència de vents i l'aire fred en alçada. Esperem ruixats dispersos en aquests sectors, més probables i localment moderats i abundants cap a l'est del Pirineu i nord-est: àrea del Ripollès, Garrotxa, la Selva, el Gironès i l'Alt Empordà. Al final del dia poden arribar també cap al litoral, entre el nord del Maresme i el Baix Empordà.  

Vent

El vent de ponent continuarà bufant a la meitat sud de Catalunya, amb més intensitat fins a mig matí al litoral i prelitoral central i la Costa Daurada.  

Temperatura a la baixa

L'absència de núvols durant la matinada, i la baixada d'intensitat del vent, afavoriran un descens notable de la temperatura de primera hora, sobretot per l'interior. La temperatura màxima serà semblant o un pèl més baixa en conjunt a la de diumenge, però baixarà 3 o 4 ºC en punts del nord-est. Ens mourem entre 15 i 18 ºC en general, i entre 19 ºC i 22 ºC en punts de Ponent, les Terres de l'Ebre i la façana litoral.  

I dimarts...

El domini de l'anticicló serà més exagerat i l'aire fred en alçada s'anira retirant. Una línia d'inestabilitat passarà per França i portarà una mica de precipitació durant la tarda al nord del Pirineu. A la resta farà sol, tot i que el dia començarà amb restes de núvols baixos i boires cap al nord-est. El matí serà més fred. El pròxim canvi de temps pot arribar dijous.

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut