Dilluns: matí de sol i possibilitat d'alguns xàfecs i tempestes de tarda

Després d'un cap de setmana de més estabilitat, aquesta tarda tornen els xàfecs al Pirineu i al massís del Port

Gori MasipActualitzat

Després d'un cap de setmana força estable en general, encetem la nova setmana amb un augment de la possibilitat de xàfecs de tarda. La temperatura continuarà en valors caniculars.  

Arc de Sant Martí a Vilallonga de Ter (Marta Blanch)

Matí de sol, tarda amb alguns xàfecs

La nit ha deixat valors tropicals per damunt dels 20 ºC en diversos punts de la costa i l'interior, i puntualment per sobre dels 25 ºC (nit tòrrida) al litoral. El matí serà assolellat al conjunt del país, amb alguns núvols baixos entre el Baix Llobregat i el Garraf fins al nord de la Costa Daurada.

Sortida de sol al Port de la Selva (Anna Albert)

 

A partir del migdia aniran creixent nuvolades que, amb una mica més d'inestabilitat, aquest dilluns podran acabar causant ruixats i algunes tronades al Pirineu i potser cap a l'interior de les Terres de l'Ebre, al massís del Port o a la Terra Alta. Les més probables es donarien a l'entorn del Ripollès. A banda, arribaran alguns núvols mitjans cap al vespre.

El termòmetre es manté amb valors caniculars

La temperatura pujarà una mica més en general, tret del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, on pot baixar puntualment. S'estendran els valors de 34 i 35 ºC en molts indrets de l'interior. Els valors més elevats arribaran fins als 38 o fregaran els 39 ºC al pla de Lleida, la conca de Tremp i al nord de la vall de l'Ebre. Arribarem a uns 36 ºC a la Catalunya Central o l'extrem nord-est.  A la costa es mantindran al voltant o lleugerament per sobre dels 30º, però amb un ambient xafogós ben notable.

I dimarts...

Es mantindrà la dinàmica típica de l'estiu, amb un matí de sol però amb una tarda en què es desenvoluparan més nuvolades al Pirineu i en punts del Prepirineu. Serà en aquests sectors on s'esperen nous xàfecs i tamborinades. Tampoc no en descartem al voltant del massís del Port. Les temperatures es mantindran sense canvis destacables.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut