Avui arriba un front cap al vespre i és el dia més càlid de la setmana

Una setmana que comença i acabarà amb ruixats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Comencem una setmana amb l'anticicló una mica retirat. La temperatura s'anirà normalitzant amb els dies, i passaran alguns fronts poc importants, el primer avui. De moment, continuem a l'espera d'un episodi important de pluja.

Flamencs a Sant Jaume d'Enveja (Bernat Hidalgo)

Pluja cap al vespre

Tindrem un dia marcat pel pas d'alguns núvols prims i per grans clarianes durant una bona part de la jornada. A banda d'aquests trets generals, també esperem alguns núvols baixos acumulats al litoral, sobretot cap al centre i sud de la costa.

El canvi de temps arribarà de cara al vespre, amb l'entrada d'un front per l'oest de Catalunya. Avançarà ràpid, i entre el vespre i la matinada ja haurà arribat, molt desfet, a les portes del litoral. Aquest front deixarà una mica de precipitació a mesura que avanci, més abundant al vessant sud del Pirineu occidental. A la resta del terç nord, el centre i oest del país, les precipitacions seran molt poc abundants. La cota de neu acabarà baixant fins als 1.500 al vessant nord del Pirineu i entre els 1.600 i 1.800 metres a la resta.

Malgrat que el front no portarà pluja general, ni de bon tros, vindrà reforçat per un bon solc d'aire fred en alçada, i això pot afavorir la formació d'alguns xàfecs més moderats i alguna possible calamarsada pel nord-oest.


Vent del sud-oest

El vent tornarà a reforçar-se en alguns indrets. Predominarà del sud-oest i deixarà alguns cops forts en punts del litoral central i nord i de zones elevades del terç nord, especialment al Pirineu. Al final del dia es reforçaran el ponent cap a l'oest de Catalunya i la tramuntana al nord de l'Empordà.

 

La temperatura es dispararà a l'Empordà

La temperatura de primera hora pujarà en general, tret de la Costa Daurada, on es notarà que el vent haurà desaparegut. Al migdia, el garbí reescalfarà les màximes cap al quadrant nord-est. En canvi, també baixarà la temperatura màxima a la Costa Daurada, després de dos dies de mestral. Podem tenir màximes d'uns 25 o 26 ºC en punts d'interior, tot i que algun valor podria enfilar-se cap a l'Alt Empordà.

I dimarts...

Encara bufarà el vent, sobretot al terç sud. Tindrem precipitacions febles al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que evolucionarà cap als 1.500 metres, i alguns ruixats de tarda amb tempesta cap al quadrant nord-est. Notarem una bona davallada tèrmica en una gran part de Catalunya.

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut