Dilluns de sol, núvols prims i vent als dos extrems de Catalunya

L'anticicló té data de caducitat a mitjans de setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui continuarem amb un temps bàsicament anticiclònic, però notarem alguns símptomes de canvi. La borrasca Boris, responsable de la situació d'alerta al centre d'Europa, s'eixamplarà, recularà una mica i s'aproximarà al Mediterrani occidental. De moment, ens arribarà una mica més d'aire fred en altura.

Núvols alts a la Nou de Berguedà (Vicenç Rovira)

Vent de nord

El vent serà un aspecte destacat. Bufarà als dos extrems del país, de nord i nord-oest. La tramuntana serà més constant i més forta al nord del cap de Creus, mentre que el cerç o mestral afluixarà unes hores a la tarda. El vent de nord també deixarà cops forts al Pirineu.

 

Vent previst per a dilluns a les 12 UTC(WRF / 3Cat)

Núvols alts

Del cel assolellat del cap de setmana passarem a un cel mig enteranyinat a estones, pel pas de núvols alts que es mouran de nord a sud al llarg del dia. En el cas del vessant nord del Pirineu, la nuvolositat serà més compacta a partir de la tarda. Al final del dia pot plovisquejar de manera molt dispersa en aquest sector.

Temperatura amunt i avall

La temperatura de primera hora ha pujat en general, sobretot als indrets ventosos, mentre que la màxima baixarà en cotes altes al Pirineu. A la resta de Catalunya, registrarem valors semblants o una mica més alts que els de diumenge. En punts de l'Empordà o la Costa Daurada, el vent reescalfarà la temperatura de manera més notable. Tindrem valors de 29-31 ºC a les Terres de l'Ebre, la Costa Daurada, la Catalunya Central i l'interior de l'Empordà, la Selva o el Pla de l'Estany.

I dimarts...

El vent de nord i nord-oest anirà evolucionant a nord-est i llevant. La temperatura diürna baixarà i augmentarà la inestabilitat. Ara per ara, esperem ruixats per a la segona meitat del dia, que s'iniciarien pel nord-est i anirien a més per la façana litoral durant el tram final de la jornada. Veurem com s'acaba recol·locant la pertorbació.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut