Vent de baixa i arribada d'un nou front al vespre

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

La borrasca Amelie, responsable de les incidències i el temporal del cap de setmana, ja se n'ha anat, però una altra pertorbació atlàntica continuarà portant un temps inestable a Catalunya, amb un nou front de núvols poc actiu, i amb vent. No serà tan fort ni tan general com diumenge, però el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís.

Vent de baixa, però sense marxar

Mantindrem un flux de vent de ponent moderat amb cops forts, que es notaran més al Pirineu i al litoral i prelitoral central, però també cap a ponent i la Catalunya central.

Front cap al vespre

El matí serà de grans clarianes en general, però també veurem alguns núvols cap al quadrant nord-est i cap al Pirineu occidental, on esperem alguns plugims tímids i molt minsos. En aquest sector, la tarda també es preveu amb cel ennuvolat i un augment de la precipitació, en contrast amb el sol que lluirà a la resta de Catalunya. Però el panorama canviarà cap al vespre, amb l'arribada d'un nou front que deixarà pluja al terç oest, sobretot al vessant sud del Pirineu. La cota de neu baixarà llavors cap als 1.600 metres cap a l'oest i els 2.000 metres al Pirineu oriental.

Màximes en ascens

Augmentarà el contrast tèrmic: les mínimes baixaran en general, mentre que la màxima es recuperarà de manera clara, sobretot a ponent, les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Empordà. Recuperarem valors de 23-24 ºC.

I dimarts...

No acabarà de fer net. Esperem alguns ruixats al terç nord, vent de ponent i mestral a la meitat sud del país i temperatures més baixes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut