Les tronades a més i la calor a menys

Nova setmana de juliol amb xafogor intensa. S'espera una primera meitat de setmana amb calor menys intensa
Actualitzat

L'inici de la setmana està marcat per un canvi força important respecte al cap de setmana: la retirada de la massa d'aire càlid provocarà un notable descens de la temperatura a la major part de Catalunya, en especial a les comarques interiors. Les baixes pressions d'origen tèrmic continuaran enviant núvols des del centre peninsular, alhora que en alçada entrarà una bossa freda d'uns -15 ºC a 5.600 m sobre la vertical de Castella. Tot confluirà a determinar una atmosfera més inestable i procliu de desenvolupar tempestes.

Més inestabilitat

Les línies d'inestabilitat que generarà la pertorbació poden arribar amb més claredat a Catalunya: portaran més núvols i també ruixats pel terç oest, i ja seran localment més abundants a punts del Pirineu i Prepirineu, a banda de l'entorn del massís del Port. No es descarta que alguns ruixats puguin tocar també la costa.

Davallada tèrmica

Esperem un descens important de la temperatura màxima, sobretot per les comarques de ponent, la Catalunya central i el Pirineu, en alguns casos amb diferències de 10 o 12 graus entre el migdia i la tarda. A la costa no es notarà tant perquè el termòmetre es quedarà igual o baixarà 2 graus, encara amb xafogor. Ventades de NW (cerç) al sud de Tarragona al final de la tarda, fet que pot implicar un ascens sobtat de la temperatura.

I demà...

En aquest cas, notarem un descens de la temperatura de primera hora per l'interior. El temps serà més insegur i tindrem ruixats a més indrets: serà més probable que toquin la costa de Girona i potser fins al Montseny i el Maresme. Tronades fortes a punts del Pirineu, interior i nord de Girona i a l'interior del Camp de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya indica avís de pluges fortes (20 litres/m2 en 30 minuts) a les comarques de Ponent i al Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut