Tornen els núvols amenaçadors i els ruixats intensos

Un inici de maig com cal, amb el temps més típic d'aquesta època de l'any

Néstor GómezActualitzat

Després d'un Primer de Maig de sol i d'ambient confortable, arriben canvis. Avui, una petita línia d'inestabilitat ens creuarà de matinada i, un cop hagi passat, tampoc no farà net. Temps insegur i paraigua a la vora, sobretot a les comarques de la meitat nord. S'espera una tarda ben moguda.

Canvi de temps

De matinada una línia de precipitacions ha travessat Catalunya amb precipitacions entre 2 i 8 l/m² al Pirineu i a primera hora del dia encara deixa ruixats al Pirineu, Prepirineu i, puntualment, a la Catalunya Central i Terres de l'Ebre. Durant matí i el migdia lluirà el sol al pla de Lleida i a les comarques tarragonines. De nou a partir del migdia, creixeran grans nuvolades al Prepirineu que descarregaran ruixats i tempestes cap al Solsonès, Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Osona. A la resta del Pirineu, a les comarques de Girona i a punts prelitoral cauran ruixats. Els ruixats no es dissiparan amb la posta del sol.

Temperatures avall

L'entrada d'aire més frescos i la presència dels núvols provocarà una davallada de les temperatures mínimes i màximes. Les temperatures que sovintejaven per Catalunya de més de 24 ºC de dimecres quedaran reduïdes a molt poques, si és que s'arriba a aquesta xifra. La baixada de les temperatures més consistents es donarà al Pirineu on caurà entre 4 i 8 graus.

I el que resta de setmana...

Divendres serà un dia insegur, amb un tònica similar a la de dijous. El cap de setmana es presenta amb tot tipus de temps, si bé diumenge sembla que serà més tranquil que dissabte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut