Dijous força assolellat i amb algun xàfec dispers

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dijous ha començat de manera semblant a dimecres, és a dir, amb algunes tempestes de matinada, però han estat molt menys freqüents i menys abundants que les del dia anterior. La resta del dia, però, serà més estable, i quedarem a l'espera de com es configura el temps del cap de setmana. La incertesa encara és gran.

El Pallars Jussà (Cori Pagès)

Tempestes de matinada

Així, doncs, la matinada ha començat amb alguns xàfecs i tempestes per la Costa Central i el nord-est, però els registres no han passat dels 12 mm a Vilassar de Dalt, 10 mm a Cabrera de Mar, 6 mm a Mataró o 3 mm a Cardedeu.

El matí ha començat molt més tranquil, amb restes de núvols pel Pirineu, a bona part de la costa i prelitoral, i cap al nord-est, i amb alguns ruixats descarregant sobre el mar a prop de la costa. No es pot descartar que es regeneri algun xàfec puntual entre el nord de la Costa Central i el sud de la Brava. Una gran part de Catalunya té i tindrà un cel assolellat.
 


A partir del migdia, creixeran nuvolades d'evolució al Pirineu, Prepirineu i Prelitoral, però no hi haurà condicions tan favorables per al desenvolupament de xàfecs. A tot estirar, es formaria algun ruixat o tempesta cap al Pirineu oriental. A la resta, es mantindrà un cel assolellat en general. Cap al vespre, augmentaran els núvols baixos a la Costa Daurada i n'arribaran alguns de prims per l'oest.

Temperatura diürna en ascens

La temperatura, de mica en mica, anirà remuntant. A primera hora no s'ha notat gaire, de fet esperem mínimes més baixes en punts de la meitat sud, per l'oest i a la Costa Central. Però al migdia, la temperatura pujarà de manera més clara en alguns punts, per exemple al prelitoral o a l'interior del nord-est i al Pirineu. En qualsevol cas, arribarem als 30-31 ºC cap a Ponent, a les Terres de l'Ebre i en punts de la Catalunya Central i del Prelitoral. Veurem valors d'entre 24 i 28 ºC en general.

 

I divendres...

La inestabilitat tornarà a augmentar, amb l'entrada de més aire fred per les capes altes i un vent del sud moderat a la superfície. Esperem xàfecs i tempestes de tarda al Pirineu i Prepirineu, més probables cap a l'oest.
 

A partir d'aquí, caldrà seguir l'evolució de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) que es despenjarà el cap de setmana. Portarà més o menys pluja, depenent d'on s'acabi situant.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut