Dia amb dues cares: sol i tempestes

Tots els ingredients d'estiu en acció, més sol i ruixats de tarda que no acaben de marxar

Néstor GómezActualitzat

Els núvols i els ruixats intensos d'ahir no tindran tanta continuïtat ni intensitat avui. La retirada de l'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera farà que l'estabilitat sigui més ferma.

Del sol a les tempestes

El matí serà molt assolellat. Només al nord del país hi haurà algunes teranyines de núvols prims, cap a la Segarra sorgiran alguns núvols baixos. També a la Vall d'Aran hi haurà núvols baixos que tindran poc recorregut. A darrera hora del matí el temps serà assolellat arreu del país, però durarà poc. Cap al migdia creixeran nuvolades al Pirineu, a l'interior de les comarques de Barcelona i Girona. En aquestes zones descarregaran xàfecs intensos al Ripollès i Garrotxa. Els ruixats poden arribar a punts del prelitoral.

Calor continguda

Les temperatures es mantindran a ratllar amb valors similars als de dimecres o una mica més altes. Les màximes més altes del país es mouran entre els 32 i els 34 ºC a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida. Les nits, malgrat que a la costa encara seran superiors als 20 ºC, seran de bon dormir.

I la recta final de setmana...

L'estabilitat i la calor van a més, fins assolir diumenge el pic més alt de calor. No es repetiran els valors de finals de juny.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut