Canvi de temps amb ruixats, pluja intensa, aiguats i alguns fenòmens severs

Juny acaba amb una tongada de pluges i amb calamarsades, pedregades i alguns cops de vent violent

Néstor GómezActualitzat

Som davant d'un canvi de temps molt important a les acaballes de juny que ve de la mà d'un sistema frontal que escombrarà i regarà gairebé la totalitat del país, al mateix temps que tombarà la calor intensa i tindrem temperatures per sota de les habituals per a aquestes dates. Així que paraigua a la vora i jaqueta, sobretot al nord del país, davant la refrescada que tindrem els propers dies.

Cel amenaçador a Tremp (Ramon Monreal)

Cada hora que passi, el temps serà més insegur

La inestabilitat més gran arribarà a partir de la tarda, però ja de bon matí tindrem ruixats. Durant la primera meitat del matí el cel estarà variable al nord del país, amb alguns ruixats dispersos i febles. També hi haurà ruixats, localment moderats a les comarques tarragonines. Després hi haurà una pausa de precipitacions i lluirà el sol fins a primera hora de la tarda. Aquí teniu les pluges que esperem, hora a hora, fins divendres.

A partir d'aleshores, el sistema frontal s'aproximarà i els núvols aniran augment. Cauran ruixats dispersos al Pirineu i a la Catalunya Central. Ara bé, a partir de mitja tarda, les pluges guanyaran en extensió i en intensitat. S'esperen ruixats intensos al Pirineu, Prepirineu, Ponent, Catalunya Central, comarques de Girona, Vallès i costa central durant el vespre i passada mitjanit. Meteocat té activat l'avís per pluja intensa a tot del país tret de les Terres de l'Ebre, de les quals deu comarques del Pirineu i Prepirineu tenen activat l'avís taronja.

 

Les precipitacions al terç sud del país tendiran a ser febles i localment moderades. Les pluges tindran continuïtat de matinada sobre les comarques de Girona.

Calor continguda

Durarà poc la refrescada, però benvinguda sigui mentre duri. La baixada de les temperatures no la notarem de bon matí, caldrà esperar a partir de la tarda, un cop passin les hores de les temperatures màximes. De manera que encara donarà temps a registrar valors de 35 ºC a Ponent.

I la recta final de setmana...

Divendres encara restaran ruixats a les comarques de Girona, mentre que a la resta del país dominarà el sol. El cap de setmana serà assolellat, amb alguns ruixats de tarda al Pirineu. El denominador comú d'aquests tres dies serà la refrescada, amb temperatures inferiors a les habituals pel canvi de mes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut