Devastació després del tornado al sud de la República Txeca

Alberto Alcántara Actualitzat

El serveis d'emergències continuen les tasques de neteja després que un excepcional tornado provoqués una gran devastació el vespre de dijous a la regió de Moràvia, al sud de la República Txeca. El balanç provisional és de 5 morts i uns dos centenars de ferits. Els equips de rescat han pentinat gairebé tota la zona afectada i no esperen trobar més víctimes mortals.
 

Equips d'emergència de països veïns, com ara Polònia, Àustria i Eslovàquia, s'han desplaçat a la regió per col·laborar amb els operaris txecs.

Devastació

Sovint fem servir tòpics per a descriure certes situacions meteorològiques. De vegades descrivim els efectes d'un tornado parlant de "zona de guerra", però en aquest cas és una expressió que hi escau.

Danys en una escola a Moravská Nová Ves (AFP)

Podeu veure els efectes dels vents destructius en el vídeo de la capçalera d'aquesta notícia. Són imatges que corresponen a Hrusky i a Moravská Nová Ves. Abans, però, veureu el moment de l'impacte del tornado a Hodonin: un testimoni esfereïdor i un exemple del que no hem de fer si ens trobem en una situació d'aquestes característiques.

Hrusky té una població de 1.600 habitants, i s'estima que un terç de les cases van ser destruïdes. Moltes altres necessiten inspeccions abans que els seus propietaris puguin tornar-hi.

Destrucció pel tornado a Moravská Nová Ves (AFP)

En aquestes altres imatges, gravades amb dron per la policia txeca, es veu el rastre de destrucció en la zona afectada pel tornado, que va recórrer uns 10 quilòmetres pels districtes de Breclav i Hodonin.

 

VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut