Innocentada! Dani Ramírez oferirà concerts solidaris per actuar contra la desaparició de la glacera de l'Aneto

Sis concerts per mitigar l'impacte de l'escalfament del planeta a la glacera de l'Aneto
Néstor Gómez Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

"Cal actuar de seguida, no podem esperar decisions que trigaran molt a arribar, i quan estiguin vigents ja serà massa tard." Aquesta afirmació, feta per en Dani Ramírez, i que compartim totes les persones conscienciades amb el canvi climàtic, s'ha materialitzat en accions.

Dani Ramírez, a banda de ser conegut com a home del temps de TV3, també és conegut en el món del cant per tenir un registre molt singular com a baríton líric, i lidera el projecte "Blanc sobre blanc", un projecte que compta amb la implicació i la complicitat del baríton francès Ludovic Tézier i de la pianista Maria Prinz, amb l'objectiu de recaptar diners per finançar una lona de grans dimensions per mitigar l'impacte de l'escalfament global a la glacera de l'Aneto.

Concert al Palau de la Música | Blanc sobre blanc

"Blanc sobre blanc" consta d'un total de sis concerts que arrencaran el proper 7 de gener al Palau de la Música, passaran per l'Auditorium St. Pierre des Cuisines de Tolosa i acabaran el 20 de març, coincidint amb l'equinocci de primavera, a l'auditori Kursaal Donostia. Amb la recaptació dels concerts es finançarà una lona que cobreixi una superfície d'uns 100.000 metres quadrats de la glacera de l'Aneto i Maladeta entre els 2.800 i 3.000 metres d'altitud.

Dani Ramírez ens ha explicat els detalls de la lona i la funció que tindrà sobre la glacera:

Els recobriments estaran fets d'un material geotèxtil que reflecteix la radiació solar i manté una temperatura inferior a l'externa. D'aquesta manera, s'intenta alentir la fusió de la neu. També hi col·locarem sacs de sorra, que serviran per ancorar les lones i protegir-les del vent.

Amb aquest sistema s'evitarà una regressió de la glacera d'uns 50 metres i no tornar a repetir la imatge tan pobra de gel d'aquest passat estiu i que va colpir en Dani Ramírez, amant de la natura i l'alta muntanya.

El projecte va néixer en llegir la notícia que el company i amic Néstor va fer el setembre passat sobre l'estat calamitós del gel de la glacera de l'Aneto sota el títol de "Fer l'Aneto sense grampons ni piolet: impactant i colpidor."

Sistemes com aquest es fan necessaris per mitigar l'impacte del canvi climàtic provocat per l'escalfament global, però òbviament no ataquen l'arrel del problema, que passa per la reducció dràstica de la concentració dels gasos d'efecte hivernacle que aboquem a l'atmosfera.

ARXIVAT A:
Meteorologia
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut