Pint of Science (Arxiu)

Comença el Pint of Science, el festival de divulgació científica als bars

Redaccio Actualitzat

Aquesta setmana arriba el Pint of Science 2019, un festival internacional de divulgació científica que reuneix investigadors i públic als bars. El canvi climàtic serà protagonista en un parell de conferències.

És la cinquena edició de la mostra, que arriba amb rècord de xerrades. El festival se celebra en les mateixes dates en més de 24 països dels cinc continents. A Catalunya hi haurà trobades a Ascó, Balaguer, Barcelona, Blanes, Flix, Lleida, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa, Vic i Vinebre. En el cas d'Espanya, més de 700 científics participaran en 387 trobades.

Podeu consultar el programa complet al portal del festival. Hi trobareu matèries de tot l'espectre científic, des de Neurociència fins a Astrofísica, Medicina, Història, Supercomputació o Matemàtiques. Les trobades es faran els dies 20, 21 i 22 de maig.

Conferències sobre canvi climàtic

De la disciplina que més a prop ens toca, us destaquem dues conferències: una de dedicada a l'adaptació dels animals aquàtics a determinades amenaces ambientals, com les que implica el canvi climàtic, que es farà a Barcelona, i una altra sobre el canvi climàtic i els incendis, a Vinebre.

Cinc anys de divulgació científica

El festival va néixer el maig del 2013 a l'Imperial College de Londres. Els investigadors Michael Mostkin i Praveen Paul van organitzar una trobada als laboratoris per mostrar les seves investigacions amb persones afectades per diferents malalties mentals. El pas següent va ser portar els científics fora dels laboratoris, a indrets més populars, per fer les trobades. Després, la idea es va replicar en altres països.

 

 

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut