Sant Fruitós de Bages

Cauen 25 rècords de temperatura màxima del febrer a Catalunya

Alberto Alcántara

Aquest divendres hem tingut un pic de temperatura que ha portat més d'una vintena de rècords a casa nostra, segons ha reportat el Servei Meteorològic de Catalunya.

En concret, han estat 25 les estacions meteorològiques on s'ha superat la màxima històrica del mes. Totes les de les sèries de dades tenen més de 10 anys d'antiguitat, i algunes es remunten fins l'any 1995. Fins i tot, la sèrie del Canós, a la Segarra, es remunta al 1988.

 


Les estacions d'Anglès (27,3 ºC), Girona (26,3 ºC) i Òdena (24,4 ºC) van registrar la temperatura més disparada entre aquestes estacions més veteranes. També es va registrar una màxima de 27,1 ºC a Santa Coloma de Farners, però en aquest cas la sèrie té menys de 10 anys d'història (va començar el 2013). Molts altres registres van quedar per sobre dels 20 ºC. Aquest és el mapa de temperatura màxima registrada.

Temperatura màxima registrada divendres 19/02/2022(TVC)

 

El pic de calor no tindrà continuïtat perquè aquest dissabte entra un front que portarà una davallada de la temperatura. Tornarem a tenir valors més o menys normals per a l'època per un curt període de temps. Aquest canvi es veu gaire bé en el meteograma de la ciutat de Barcelona, que dibuixa l'evolució de la temperatura al nivell de referència dels 850 hPa.

Meteograma de la ciutat de Barcelona(TVC)

La línia de punts vermella representa els valors de la temperatura previstos per a aquests dies, i la línia negra, els valors climàtics del període 1980-2020. El pic inicial, amb valors més de 10 ºC per sobre de la mitjana, correspon al migdia de divendres. La temperatura caurà en picat aquest dissabte i després tornarà a pujar, tot i que no tant com ahir. Cap a final de mes podria tornar a baixar.

Anar al contingut