Dissabte força assolellat i amb una notable pujada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Estem davant d'un cap de setmana plenament estiuenc, assolellat i calorós, amb unes temperatures superiors a la mitjana climàtica per l'època de l'any. El període de la canícula comença el 15 de juliol, però enguany els valors caniculars s'avancen una setmana.

Sortida del sol a Deltebre(Agustí Descarrega)

Dissabte, notable pujada de la temperatura

El vent dominarà del sud i sud-est, i afavorirà un ambient calorós i xafogós. A més a més, deixarà alguns cops forts a la tarda a les Terres de l'Ebre i al sud de Ponent. La temperatura mínima ha pujat uns 2 o 4 ºC en molts casos. La màxima també pujarà 3 o 4 ºC en molts punts d'interior, fins i tot més cap a l'oest i punts del centre del país. Esperem màximes de fins a 36-38 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre i Ponent,  i 33-36 ºC en punts de la Catalunya Central o el prelitoral.

Dia assolellat

El matí ha començat amb núvols en retirada per l'extrem nord-oest, i també amb alguns núvols baixos per la façana litoral, però el dia serà ben assolellat en general. En tot cas, esperem alguns núvols prims en trànsit al final de la tarda, i alguns núvols d'evolució en punts del Pirineu, sobretot cap a l'Aran i l'Alt Pirineu. Com que no trobaran aire prou fred a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera, no derivaran en tempesta. Al final del dia també poden localitzar-se alguns núvols baixos costaners, sobretot cap al delta de l'Ebre.

Diumenge, la calor puja un esglaó més

Continuarà dominant el vent de sud, tot i que més feble, i l'ambient serà un pèl més calorós que dissabte en general. Probablement, quedarem a les portes dels 40 ºC per Ponent.  

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut