Dissabte de tardor: ambient més fresc, cel canviant i poca pluja

Es preveu un nou canvi de temps a darrera hora de diumenge
Alberto Alcántara Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Aquest cap de setmana serà d'impàs, amb un temps variable entre dues pertorbacions. Tindrem restes d'inestabilitat, i s'albira una nova tongada de pluja que podria arribar entre el final de diumenge i la matinada de dilluns. El vent i l'onatge aniran de baixa.

Núvols abundants a Llafranc (Andreu Colls)

Dissabte variable

Ja des de la matinada hem tingut més nuvolositat cap a l'extrem nord-est, amb alguns ruixats que han acumulat fins a 5 mm al Port de la Selva o 3 mm a Roses.

Aquests núvols  es mantindran durant tot el matí i, fins i tot, esperem nous xàfecs dispersos, que deixaran quantitats minses o poc abundants. També veurem núvols baixos i boires al Pirineu i Prepirineu i en punts de la Catalunya Central, amb tendència a trencar-se. El matí serà de sol o alguns núvols prims a la resta.

A partir de migdia, creixeran més nuvolades a la resta del terç nord del país, i a la resta estarà assolellat o una mica enteranyinat per núvols prims. Es mantindrà la possibilitat d'alguns ruixats febles dispersos pel nord-est, i s'hi poden afegir alguns més a la resta del Pirineu. La cota de neu voltarà els 1.900 metres.

Vent de baixa

El vent de l'oest es notarà durant el matí a la meitat sud de Catalunya, sobretot a la costa i el prelitoral central i sud, on encara deixarà alguns cops forts, més probables fins a primera hora. A partir del migdia, anirà més de baixa.

Ambient de tardor

La temperatura mínima ha tornat a baixar arreu, tret de les Terres de l'Ebre. La temperatura diürna baixarà lleugerament en general i, de manera més clara, pel nord-est, on ahir es va disparar pel vent de garbí. L'ambient serà més clar de tardor, i les màximes més altes voltaran els 20-22 ºC en punts de litoral i prelitoral, les Terres de l'Ebre i el pla de Lleida.

Diumenge, a l'espera d'un nou canvi de temps

Al llarg del dia, una nova pertorbació, batejada com a Bernard, entrarà a la península Ibèrica pel golf de Cadis. Es mourà a gran velocitat i acabarà portant pluja a Catalunya. Aquest tipus de borrasques solen ser una mica capritxoses, i caldrà seguir-ne el moviment per determinar el moment exacte de l'arribada de la precipitació. 

(GFS/TVC)

En qualsevol cas, sembla garantit que tindrem un diumenge força ennuvolat en general. Els models encara no es posen d'acord en l'hora d'arribada de la precipitació. Els més optimistes marquen els primers xàfecs a partir de la tarda per les Terres de l'Ebre, però altres el fan esperar fins al vespre o, fins i tot, la matinada de dilluns.  
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut