Dissabte de vent i amb temperatures que tocaran sostre

Les temperatures arribaran als 27 o 28 ºC i el vent anirà de baixa a partir de la tarda.

Alberto AlcántaraActualitzat

Ens espera un cap de setmana marcat per unes temperatures més altes del que tocaria. Avui serà el dia més ventós i també tindrem algunes precipitacions a l'extrem nord. A més a més, serà el dia més calorós. Quedarem molt a prop dels 30 ºC en alguns casos. Si s'assolís aquesta xifra, seria excepcional per al mes de març.

Vent de l'oest

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent. Bufarà de l'oest i nord-oest, moderat amb cops forts i algun de molt fort a la meitat sud i als cims del Pirineu, sobretot durant la primera meitat del dia. També bufarà la tramuntana a l'entorn del cap de Creus, amb cops més forts a partir de la tarda.

 

 

Dissabte variable

Com que estarem a la perifèria de l'anticicló, hi haurà una mica d'espai per a l'arribada de núvols associats a sistemes frontals que fregaran el Pirineu.

Per això esperem un cel variable, amb núvols més abundants al Pirineu durant una bona part del dia i altres punts del nord-est durant la tarda. La precipitació que caurà al llarg del dia, però sobretot a la tarda, es concentrarà cap a l'extrem nord de la Vall d'Aran i de l'Alt Pirineu, amb una cota de neu que voltarà els 2.500 metres, tot i que baixant al final del dia cap als 2.200 metres.

A la resta de Catalunya veurem un cel enteranyinat a estones pel pas de núvols prims, però en general predominarà el sol o la sensació de sol.

Ambient de primavera avançada

Notarem un ascens de la temperatura, tant la de primera hora com la màxima. Els valors de les hores centrals del dia quedaran entre 20 i 26 ºC en general, però tindrem registres de 27 o 28 ºC en punts de les Terres de l'Ebre, Ponent, la costa i el prelitoral central i sud.

Serà un dia amb valors d'uns 8 ºC per sobre de la mitjana climàtica. Si algun termòmetre surt de mare i es dispara cap als 30 ºC, serà un fet extraordinari. En els darrers 30 anys, la primera temperatura màxima de 30 ºC ha caigut el mes de març només dues vegades. El factor vent també implicarà un augment del risc d'incendi.
 

 

Diumenge variable i menys ventós

Encara tindrem una mica de cerç o mestral i tramuntana concentrats als dos extrems del país, però a partir del migdia afluixaran. A més a més, s'imposaran les marinades en una bona part del litoral. L'SMC ha activat l'avís per ventades fins el migdia a la Costa Daurada.

El cel continuarà poc ennuvolat en general durant el matí. A la tarda, arribaran més bandes de núvols alts i mitjans per l'oest i el dia acabarà enterbolit.  En paral·lel, s'acumularan núvols baixos a la façana costanera.

Després de tocar sostre dissabte, la temperatura es desinflarà una mica en alguns casos, sobretot les màximes a la Costa Daurada, la costa central i nord i punts d'interior del nord-est. Cap a ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre encara esperem valors de 27 o 28 ºC, i en general ens mourem entre els 18 i els 24 ºC.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut