Dissabte amb precipitacions poc abundants en general

Alberto AlcántaraActualitzat

Durant el cap de setmana, una gran borrasca, batejada com a Domingos, seguirà els passos del Ciarán i es despenjarà cap a les illes Britàniques. Això portarà dos dies amb un temps canviant a Catalunya: aquest dissabte passa un nou sistema frontal, mentre que diumenge entrarà el vent de l'oest.
 


Dissabte amb precipitacions

Veurem un cel molt canviant dissabte, primer amb domini del vent del sud-oest i arribada del front càlid, i després amb l'arribada del front fred. Com sol passar amb aquestes situacions atlàntiques, la pluja només serà significativa al nord-oest de Catalunya.

El cel s'ha anat tapant de matinada i, entre final de la matinada i l'inici del dia, plourà tímidament pel terç oest del país. Durant la resta del matí, la pluja es concentrarà al vessant sud de l'Aran i l'Alt Pirineu. A la resta, pot escapar-se alguna gota transitòria. En tot cas, les quantitats d'aigua seran minses. En aquesta fase del dia, la cota de neu anirà pujant dels 2.200 metres a uns 2.600 metres, tot i que serà d'uns 1.700 metres al vessant sud del Pirineu.

Durant les hores centrals del dia podrem veure clarianes transitòries, sobretot per la meitat est de Catalunya, però s'anirà intensificant la precipitació cap al nord-oest. Entre mitja tarda i el vespre, el front fred avançarà cap al litoral i repartirà algunes pluges més per altres punts d'interior, cap a la Catalunya Central o l'interior de les comarques gironines. El front arribarà força desfet a la façana litoral. Aquest és un mapa de precipitació prevista en 24 hores pel model WRF. Només esperem registres abundants al vessant sud del Pirineu. El front fred farà caure la cota de neu cap als 1.800 metres.

 

Evolució del vent

El vent també tindrà protagonisme durant el cap de setmana. Avui dominarà de l'oest i el sud-oest, i serà més notable a la façana litoral i en punts de muntanya. Cap al vespre començarà a notar-se més per la Catalunya Central i cap a l'oest. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per vent i per onatge, que augmentarà durant la tarda a gairebé tot el litoral.

Temperatura en ascens

La temperatura de primera hora ha estat més alta en general, tret de les Terres de l'Ebre i punts del nord-est. Sobretot ha pujat cap a l'Alt Pirineu. La màxima pujarà a una gran part de Catalunya, sobretot cap a les Terres de l'Ebre. Només baixarà una mica per l'oest de la depressió central.

Diumenge amb més sol i vent

Un cop hagi passat el front, quedarà un diumenge força assolellat en general, i marcat per l'entrada de vent de component oest, que es notarà sobretot al litoral i prelitoral Central i al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Per aquest motiu es mantenen activats els avisos per vent i onatge.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut