Birmània, sota una calor sufocant amb rècord a la capital

Néstor GómezActualitzat

Birmània està vivint una calor extrema per aquestes dates amb valor superiors als 40 ºC que no es veien des de fa dècades. El paraigua, útil per a la pluja, fa servei per fugir de la radiació directa del sol.

Tot i que la intensitat de la calor ha afluixat durant les últimes hores, avui encara s'esperen valors de més de 40 ºC al centre del país. A Naypyidaw, actual capital del país, i a Mandalay avui tocaran els 42 ºC. El dia més càlid de l'episodi d'onada de calor es va registrar divendres, a Ragun, la ciutat més poblada del país, van arribar als 42 ºC, la temperatura més alta en 51 anys. Una calor sufocant i amb dades rècord com les de les localitats de Taunggu i Gyobingauk, amb temperatures de 43 ºC, les més altes en 54 i 34 anys respectivament. El centre i sud de Birmània està travessant una onada de calor durant tot abril provocada per l'estació seca.

Abril sol ser el mes més càlid de l'any, tot just abans de l'arribada de l'estació plujosa que arrenca al maig. A l'abril solen caure poc més de 10 l/m² i al maig, més de 150, i al juny, gairebé 260 l/m².

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut