Balanç d'unes hores de pluja localment torrencial a punts del Camp de Tarragona i de l'Ebre

Entre el Baix Camp, Tarragonès i el Baix Ebre s'hi han acumulat, de manera puntual, més de 100 litres per metre quadrat

Gori MasipActualitzat

Ja fa dies que arrosseguem una inestabilitat marcada. Els ruixats han regat durant la setmana diverses parts del país, però ha estat durant les darreres hores quan han estat especialment intensos a punts del Camp de Tarragona, de la Costa Daurada o de l'Ebre.

Carrers de Salou inundats divendres a la nit. Carles Ferrer

Des d'ahir a la tarda al Cap de Salou

A partir de les quatre de la tarda d'ahir divendres un aiguat intens, amb poc moviment i ajudat per l'orografia, es va mantenir ancorat a la zona d'entre el Baix Ebre i el Tarragonès. Es pot observar el nucli vermellós a la imatge del radar del Servei Meteorològic de Catalunya. 

Imatge del radar en el moment de l'aiguat a la zona de Salou. Servei Meteorològic de Catalunya

La zona al voltant del cap de Salou va ser la més afectada. Carrers negats d'aigua a localitats com Salou, Vila-seca, Cambrils, Riudoms, Vinyols i els Arcs o Reus. Els registres més importants van arribar als 81 litres a la mateixa ciutat de Tarragona, 71 a Vinyols i els Arcs o 51 a Riudecanyes segons estacions del Meteocat. No obstant això, registres de xarxes no oficials van arribar a superar els 100 litres per metre quadrat.

Aquestes pluges van provocar el creixement de les rieres de la zona, que van veure augmentar de manera sobtada el cabal d'aigua, com és el cas de la de Montbrió del Camp o de Cambrils.

Matí de dissabte a punts del Baix Ebre

Els ruixats s'han mantingut durant la matinada a punts de la costa sud i també del Pirineu Occidental. Ha estat a partir de mig matí quan les pluges s'han tornat a reforçar a la zona costanera, en aquest cas del Baix Ebre. La zona més afectada ha estat el nucli de Sant Jordi d'Alfama, al terme municipal de l'Ametlla de Mar, on estacions de particulars han superat també els 100 mm des de la passada mitjanit. Tot i això, l'estació del Meteocat, situada més a l'interior, ha registrat fins a primera hora d'aquesta tarda un total de 89 mm.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut