Cel de tempesta a Sant Pere de Ribes (Carles Miret)

Balanç d'un dissabte de núvols, pluja i alguns fenòmens violents

Alberto Alcántara Actualitzat

El punt àlgid del canvi de temps de dissabte l'hem tingut durant el matí, quan una línia de tempestes ha travessat bona part de Catalunya i ha deixat alguns patacs d'aigua en poca estona.
 


Fins a uns 40 mm

Els registres més abundants han quedat entre uns 20 i 40 mm, i s'han localitzat al Camp de Tarragona i punts del prelitoral central i del nord-est. El valor més elevat ha estat a Valls, amb 38 mm. També hem igualat o superat els 30 mm a Girona (36 mm), el Montmell (34 mm) o Constantí (30 mm). A prop dels 30 ens hem quedat a Torredembarra (27 mm), Sabadell i Terrassa (26 mm).

Pluja acumulada fins a les 20.00

La tarda ha començat amb la línia de tempestes localitzada sobre l'Empordà, on ha marxat molt ràpid. El temps insegur continuarà aquest diumenge, però amb menys intensitat.
 

 

Fenòmens violents

Les tempestes han deixat algunes mostres de temps violent, com calamarsa o ventades. Fora de punts de muntanya, els cops de vent han arribat a 84 km/h a Terrassa, a 80 km/h a Perafita o 72 km/h a Orís. S'han vist petites inundacions i també s'han reportat danys pel vent a Sitges, on almenys un possible petit tornado hauria afectat el Club Nàutic.

 


Un cel espectacular

A banda de les dades i dels fenòmens observats, l'aspecte del cel ha estat molt comentat. Un cel negre, amb formacions de núvols impressionants. Podeu veure moltes d'aquestes fotografies a l'espai "Les teves fotos" al portal del temps.

 

AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut