Acapulco torna a patir l'embat d'un huracà: el John deixa una vintena de morts a Mèxic

Redacció Meteo Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

L'huracà John ha estat afectant la costa del Pacífic mexicà des de dilluns, amb més o menys intensitat, però amb un moviment lent que ha provocat grans acumulacions d'aigua. Les autoritats han apujat el balanç de víctimes mortals per damunt de la vintena.

Inundacions a Acapulco (Javier Verdín)

Moltes de les víctimes han estat com a conseqüència d'esllavissades de terra. Cinc dels morts s'han reportat a Acapulco, un dels indrets més afectats per les inundacions i els despreniments, i una ciutat que encara no s'havia recuperat del pas de l'huracà Otis l'any passat.

 

 

Fins dijous, el John havia deixat uns 950 mm de pluja acumulada en cinc dies a l'estat de Guerrero, on es troba Acapulco. A la capital, s'han registrat fins a 900 mm. Comparativament, l'Otis, que va ser un huracà de categoria 5, va deixar uns 350 mil·límetres de pluja, segons el Servei Meteorològic Nacional (SMN). Això dona una idea de la importància de la persistència de l'huracà a la costa.

Pluja acumulada en 5 dies a Mèxic(Conagua)

El John va tocar terra per primera vegada dilluns passat a la costa de Guerrero, després d'un canvi de rumb imprevist i d'una ràpida intensificació. Al moment de tocar terra, el John era un huracà de categoria 3. Els dies posteriors s'ha mogut de manera erràtica pel litoral mexicà.

Trajectòria de l'huracà John (Tropical Storm Risk)

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut