A les platges d'Alexandria no hi cap ni una agulla

L'est del Mediterrani està patint diverses onades de calor aquest estiu. A Egipte fa setmanes que les temperatures no baixen dels 30 graus, i a la zona de platja d'Alexandria s'ha de tenir molta sort per trobar-hi un lloc lliure. 

 

Les persones fugen de la calor de casa seva i arriben a la platja per trobar-hi encara més calor i ben poc lloc per refrescar-se.

 

Ja fa setmanes que s'està vivint aquesta situació de massificació de platges i de calor intensa simultàniament.

A Alexandria hi viuen més de vuit milions de persones, moltes d'elles amb un baix nivell d'ingressos, sense accés als sistemes de climatització, i només tenen el recurs de la platja per refrescar-se.

 

Les onades de calor de la zona estan relacionades amb l'anomalia positiva de temperatura marítima. El mar també està patint una onada de calor a l'est del Mediterrani, amb temperatures de més de 2 graus per sobre de la normal. Aquest excés de calor marítima es traspassa a l'aire i fa que tant les nits com els dies siguin molt calorosos.

Alexandria (1950)

L'interès per la platja com a zona turística i d'esbarjo és força antic: aquí en veiem una imatge, també força concorreguda, de l'any 1950. Des de llavors la massificació ha anat en augment. Un dels motius de les enormes aglomeracions és la reducció del nombre de platges disponibles en els últims anys: han passat de tenir 425 platges l'any 2017 a tenir-ne 75 el 2021. 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut