Programació especial del SX3 en el Dia de les Dones i les Nenes en la Ciència

S'estrena la sèrie "Dot", que acosta la tecnologia als infants, i l' InfoK i "Ràndom" i entrevisten dones científiques que responen preguntes de les nenes i nens del programa

La ciència en femení inicia la programació especial amb motiu del Dia de les Dones i les Nenes en la Ciència, que se celebra l'11 de febrer. L' InfoK es desplaça fins a l'Institut Escola Pallaresa de Santa Coloma de Gramenet, on la investigadora científica Laia Subirats farà una xerrada en el marc de la iniciativa #110tífiques, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquesta iniciativa destaca l'aportació de les dones en els diferents camps de la ciència i la tecnologia, i facilita als joves d'entre 11 i 13 anys models propers i reals que inspirin vocacions científiques. D'altra banda, la secció "Piriscopi" repassa la trajectòria de cinc dones pioneres en el seu camp científic que han trigat a veure reconeguda la feina feta.

"Ràndom" entrevista la divulgadora científica Patricia Canut Hund, coneguda a les xarxes socials com a @lutravioleta. Durant el programa, es fan experiments que descobreixen curiositats de la física i la química. També destaquen les grans descobertes que han fet les dones científiques i què representa obrir-se un camí com a dona en un món tradicionalment d'homes.

"Dot", la nova sèrie de l'S3 per explorar de la mà de la tecnologia

L'S3 estrena la sèrie infantil "Dot" a la web i l'app del SX3, adreçada a un públic d'entre 4 i 7 anys, que pretén despertar l'interès per l'aprenentatge, la creativitat i l'exploració amb l'ajuda de la tecnologia.

La protagonista és la Dot, una nena de 8 anys que s'embarca en aventures de tota mena amb l'objectiu de resoldre problemes i explorar el món, de la mà de la tecnologia.

"Una mà de contes" de dones i ciència

El programa "Una mà de contes" recupera cinc històries que giren entorn del paper de les dones en la ciència inspirades en personatges reals: "Juliana Morell: bruixa o fada?", "Les tres metgesses: Elena, Dolors i Martina", "Els 110 invents de la Beulah Louise", "L'estel de la Martha Coston" i "Els números de la Katherine Johnson". Aquests contes tenen la finalitat de promoure i estimular l'interés de les nenes en el coneixement científic i tecnològic.

Activitats amb el carnet del SX3

A la web del SX3, a l'apartat de Famílies i escoles, hi ha un recull d'activitats científiques i tecnològiques que es poden fer gratis amb el carnet a diferents punts del territori: al Museu de la Ciència Cosmocaixa; al CaixaForum de Lleida, al de Girona i al de Tarragona; al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC); a les coves Meravelles de Benifallet i a les coves d'Artà, a Mallorca, i al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, entre d'altres.

Anar al contingut