3Cat impulsa un nou Pla de Diversitat per connectar millor amb la ciutadania

 

El nou Pla de Diversitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és una peça clau del Pla Estratègic que pretén representar millor la diversitat de la societat catalana en els seus continguts i estructura i, alhora, fomentar la cohesió social. Un dels objectius clau del pla és contribuir a fer de 3Cat una organització més diversa, igualitària i inclusiva des de dins i cap enfora.  

Els eixos principals d'aquest nou Pla de Diversitat, que es pot consultar a 3cat.cat/diversitat, se centren a afavorir la comprensió i el coneixement de la diversitat; en representar-la millor en els continguts; en avançar progressivament cap a una major diversitat en la plantilla, i en incorporar-la en les eines i els espais de planificació i avaluació. 

És part essencial de la missió de 3Cat i dels seus mitjans que la inclusió i la cohesió social del país es faci  amb el català com a llengua comuna. Ho han explicat la consellera de la CCMA Carme Figueras i el director d'Estratègia Corporativa i Consell de Govern, Daniel Hernández, en la conferència "La diversitat en la nova aposta estratègica de 3Cat". 

Carme Figueras ha destacat la transcendència d'aquest projecte desenvolupat per la direcció d'Estratègia Corporativa perquè "els continguts de 3Cat han d'incidir en la cohesió de la ciutadania. Hem de ser un mirall de la societat que és canviant i molt diversa". Figueras ha volgut remarcar que "tota persona té dret a trobar continguts audiovisuals que la representin als mitjans públics". El Pla de Diversitat ha de servir  "per estar connectats amb tota la ciutadania, amb la diversitat de la població".

Anar al contingut