Cercador

S'han trobat 308 resultats per Gaza.

  • Guerra al Sudan. Qui, com i per què?
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Guerra al Sudan. Qui, com i per què?

    La guerra al Sudan va començar fa poc mes d'un any, després de la guerra a Ucraïna, i una mica abans de la de Gaza. Ara una missió de les Nacions Unides acusa els dos bàndols en conflicte de crims de guerra i contra la humanitat.
    Però les atrocitats comeses en aquest país de l'Àfrica de l'est, just sota Egipte, amb sortida al mar Roig i amb frontera amb 7 països, no han merescut la mateixa atenció ni solidaritat, ni ajuda internacional. En canvi, però, serà -probablement- el conflicte més mortífer de tots tres.

  • Roser Oliver Olivella: "He hagut de deixar de mirar imatges de Gaza"
    Escolta àudio
    El suplement

    Roser Oliver Olivella: "He hagut de deixar de mirar imatges de Gaza"

    Cada dissabte a "El suplement" d'estiu descobrim les experiències dels corresponsals de la casa arreu del món. Avui parlem amb Roser Oliver Olivella, corresponsal de 3Cat al Pròxim Orient.

  • Quin és l'estat de les converses per l'alto el foc a Gaza?
    Escolta àudio
    El suplement

    Quin és l'estat de les converses per l'alto el foc a Gaza?

    Repassem quin és l'estat actual del conflicte i quan es podria arribar a un acord per a la treva, amb l'enviat especial de Catalunya Ràdio a Jerusalem, Vicent Mifsud.

  • Pere Miró, assessor del president del COI: "El comitè intenta ser neutral, però no sempre pot"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Pere Miró, assessor del president del COI: "El comitè intenta ser neutral, però no sempre pot"

    Quina diferència hi ha entre els conflictes de Rússia i Ucraïna i el d'Israel i Gaza pel COI? El dia en què s'inauguren els Jocs, en parlem amb Pere Miró, exdirector general adjunt del COI.

  • Nathan Thrall: "El conflicte a Gaza no acabarà en un futur immediat"
    Escolta àudio
    Talents

    Nathan Thrall: "El conflicte a Gaza no acabarà en un futur immediat"

    El periodista i escriptor nord-americà Nathan Thrall denuncia la situació dels palestins al llibre "Un dia a la vida de l'Abed Salama". L'obra va guanyar el premi Pulitzer 2024 en la categoria de no-ficció, i ara la publica Periscopi en català i Anagrama en castellà. En parlem al "Talents" amb Montse Camps.

  • Quins efectes pot tenir el reconeixement de Palestina?
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Quins efectes pot tenir el reconeixement de Palestina?

    La guerra de Gaza s'acosta als 300 dies mentre 120 persones continuen segrestades per Hamas i més de 37.000 han mort en l'ofensiva sobre el territori palestí. I la treva no arriba. Irlanda, Noruega, Espanya i Eslovènia s'han sumat als estats membres de Nacions Unides que reconeixen l'estat palestí. La llista ja arriba a 147 estats, però no inclou països rellevants com els Estats Units, Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit o el Japó. Però quins efectes pràctics pot tenir reconèixer Palestina? Ho consultem a Adrià Fortet, doctor en Història Contemporània de la UAB, especialitzat en el Pròxim Orient.

  • Tres hipòtesis per al final de la guerra a Gaza
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Tres hipòtesis per al final de la guerra a Gaza

    Els professors Ignacio Álvarez-Ossorio i José Abu-Tabush publiquen "Gaza, crónica de una Nakba anunciada" on apunten el futur més probable per als territoris palestins: "Israel forçarà l'èxode dels que sobrevisquin, que no podran tornar a unes terres on només hi ha destrucció".

  • Palestina: narrar l'esborrament
    Escolta àudio
    Solidaris

    Palestina: narrar l'esborrament

    L'escriptora palestina Adania Shibli ha reflexionat moltíssim sobre el llenguatge i la utilització que se n'ha fet, i se'n fa -assegura- per esborrar el seu poble. També sobre els silencis amb els quals ha crescut i que ja formen part de la identitat palestina. Conversarem amb l'autora d'"Un detall menor" que ha sortit publicat en català a l'editorial Navona amb traducció de Mohammad Bitari. Hi posarem context amb Saif Abukeshek, portaveu de la Comunitat Palestina de Catalunya; Laurent Cohen, copresident de l'Associació Catalana de Jueus i Palestins, i Pol Morillas, doctor en Ciències Polítiques i director del CIDOB. Amb la fotoperiodista i editora gràfica de la revista 5W, Anna Surinyach, coneixerem el projecte multimèdia "Los ausentes de Gaza" del periodista especialitzat en Orient Mitjà Mikel Ayestaran.

  • Lluís Caelles, els límits i l'ètica a l'hora d'ensenyar la guerra
    Escolta àudio
    Hotel Palestina

    Lluís Caelles, els límits i l'ètica a l'hora d'ensenyar la guerra

    Lluís Caelles Garreta va començar la seva carrera periodística al diari Segre de Lleida, a la COPE Barcelona, a Cadena Catalana i al circuit català de Televisió Espanyola abans d'entrar a TV3, on actualment treballa a la secció d'internacional. Va cobrir els atemptats de l'11S a Nova York i Washington, la crisi de refugiats a Lesbos i Idomeni, la revolta del Maidan, l'accident nuclear de Fukushima, la guerra de Gaza del 2014 i la invasió russa a Ucraïna. És coautor, juntament amb Sergi Vicente, del llibre "Fukushima, crònica d'un tsunami nuclear".
    Amb Lluís Caelles parlem les cobertures que més l'han marcat com Gaza, Fukushima, Lesbos o Ucraïna. També parlem dels límits i les línies vermelles a l'hora d'ensenyar els efectes de la guerra, del debat entre ètica, dret a la informació i preservar la intimitat.

  • Núria Garrido, una veu jove i lliure informant des de l'ull de l'huracà
    Escolta àudio
    Hotel Palestina

    Núria Garrido, una veu jove i lliure informant des de l'ull de l'huracà

    Núria Garrido Gómez va iniciar la seva carrera periodística a Levante Television, El Mundo, La Razón, À Punt televisió, i Eldiario.es.
    El 2021 cobreix la crisi de refugiats entre Polònia i Bielorússia i mesos més tard s'instal·la a Varsòvia. Des del país polonès cobreix la invasió russa a Ucraïna, i és de les periodistes que més temps han seguit des de dins aquest conflicte.
    Actualment, treballa per La Sexta, NMas, el diari Ara, El confidencial, Televisa, Univision i niusdiario. Amb tan sols 27 anys s'ha convertit en una de les poques periodistes que donen veu de forma continuada i des del terreny a les dues principals guerres contemporànies: la d'Ucraïna i la de Gaza.
    Amb Núria Garrido parlem de les dificultats, la inestabilitat, però també la llibertat de ser freelance.

  • Haití, un país en guerra
    Escolta àudio
    Mapamundi

    Haití, un país en guerra

    "Es pot comparar amb Gaza, no hi cauen bombes però pot ser pitjor", expliquen des dels afores de Port-au-Prince. Haití no està en guerra contra ningú però té xifres de conflicte bèl·lic, amb 7.500 morts el darrer any i mig. D'on ve aquesta violència i inestabilitat crònica?

  • L'amnistia i les guerres a Gaza i Ucraïna crispen el debat de 3Cat per les eleccions europees
    Escolta àudio
    Eleccions europees 2024

    L'amnistia i les guerres a Gaza i Ucraïna crispen el debat de 3Cat per les eleccions europees

    Els partits confronten idees en un moment transcendental per al futur de la Unió Europea sobre temes com defensa, política exterior, canvi climàtic i economia. Hi han participat els vuit candidats designats pels partits catalans amb representació a les darreres eleccions europees: Aleix Sarri, de Junts+; Javi López, del PSC; Diana Riba, d'ERC-Ara Repúbliques; Jordi Cañas, de Cs; Jaume Asens, de Comuns Sumar; Irene Montero, de Podem; Eva Poptcheva, del PP; i Juan Carlos Girauta, de Vox.

  • El matí, de 8 a 9 h (el més destacat del dia) - 27/05/2024
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    El matí, de 8 a 9 h (el més destacat del dia) - 27/05/2024

    Repassem les celebracions del Barça femení i el Girona masculí. També comentem els dies previs a l'aprovació de la llei d'amnistia i l'atac d'Israel a Gaza d'aquesta matinada.

  • Massacre a Gaza: una cinquantena de morts per un atac d'Israel a un camp de refugiats a Rafah
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Massacre a Gaza: una cinquantena de morts per un atac d'Israel a un camp de refugiats a Rafah

    50 morts és el balanç provisional de l'atac israelià contra un camp de desplaçats de Rafah. Els palestins parlen d'atac atroç i asseguren que la majoria de les víctimes són dones i nens. Israel diu que l'atac anava dirigit contra dos dirigents de Hamas, que per la seva banda fa una crida als palestins a manifestar-se.

  • Catalunya nit, de 22 a 23 h - 22/05/2024
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Catalunya nit, de 22 a 23 h - 22/05/2024

    El govern espanyol s'ha convertit en un dels més crítics d'Occident amb la guerra entre Israel i Gaza. Aquesta setmana fa un pas més i posa data al reconeixement de Palestina: dimarts 28 de maig.

Anar al contingut