S'han trobat 264 resultats per Casaldaliga.
- Signes dels temps
L'Església reivindica els drets dels indígenes al Brasil
"El sentit de la vida és compartir. Els indígenes, el poc que tenen ho comparteixen", diu Francesc Comelles, missioner laic al Brasil. Hi va anar per tres mesos, quan estudiava enginyeria agrònoma, i s'hi va quedar. És casat i pare de família. Feia 22 anys que no tornava a Barcelona. L'ha portat l'ONG Mans Unides, que celebra 65 anys, i dona suport als projectes de l'Església amb les comunitats indígenes. La meitat dels indígenes del Brasil no estan reconeguts pel govern. L'agronegoci, la indústria minera, els buscadors d'or, els monocultius de soja i els narcotraficants han ocupat les seves terres i han contaminat els rius. El Francesc, juntament amb una religiosa, recorren el riu amb una canoa i ajuden les comunitats a empoderar-se, aprendre a defensar els drets, a fer una denúncia... Formen part del Consell Indigenista Missioner, que va crear els anys setanta un grup de bisbes del Brasil, entre els quals hi havia el claretià Pere Casaldàliga. Aquest Consell continua vinculat a la Conferència Nacional dels Bisbes, per defensar la causa dels pobles indígenes i dels camperols.
- El matí de Catalunya Ràdio
Mor la "monja del carrer" Viqui Molins: "Representa un cristianisme social com Pere Casaldàliga"
Parlem amb Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna de Barcelona, que glosa la figura de la monja teresiana.
- Notícia
Mor Viqui Molins, la religiosa de carrer que es va posar al costat dels més vulnerables
Va ser una de les fundadores de l'Hospital de Campanya de Santa Anna
- Notícia
Eduard Fernández, Oriol Pla i Estopa, en l'onze titular de la cultura d'aquest 2024
Ens fixem en alguns dels noms que han destacat en el món de la cultura aquest 2024 en àmbits com la música, l'arquitectura o la interpretació
- Catalunya nit
Eduard Fernández: "El personatge de 'Marco' em deixarà petjada per sempre"
Fa una setmana que es va estrenar als cinemes "Marco", la pel·lícula que recrea la vida d'Enric Marco, un home que va viure una vida que no va ser real. Per Eduard Fernández, l'actor que dona vida a aquest impostor, és un paper que li deixarà petjada per sempre, tot i que reconeix que el personatge més gran que ha interpretat mai és Pere Casaldàliga.
- Notícia Latituds
Primavera per la Pau. La banda sonora de les causes justes (2a part)
Estrena el dilluns 18 de novembre, al 33, a les 23.55
- Notícia
Les transformacions d'Eduard Fernández: com és el procés per convertir-se en Enric Marco
L'actor català torna a fagocitar un personatge real per portar-lo a la ficció, una aproximació física a la qual se suma la connexió psicològica amb els papers que interpreta
- Notícia Latituds
Primavera per la Pau. La banda sonora de les causes justes (1a part).
Estrena el dilluns 11 de novembre, al 33, a les 23.55
- Catalunya nit
Esther Rebull, de Matres Mundi: "Si el món fos portat per dones aniria diferent"
Aquests dies s'està fent a Navarcles i Manresa el CLAM, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya. Un certamen que també atorga el Premi Casaldàliga, a la solidaritat. Aquest any ha recaigut en l'ONG Matres Mundi. Ho hem aprofitat per parlar amb la seva directora, Esther Rebull. Amb ella conversem sobre la labor de les llevadores a l'Amèrica Llatina i sobre els lideratges femenins.
- Notícia 30 minuts
Una nit especial per celebrar els 40 anys del "30 minuts"
El programa "30 minuts" comença nova temporada el diumenge 27 d'octubre, i ho fa amb una nit especial per commemorar 40 anys en antena, convertit en el gran referent del reporterisme català i europeu, i en un dels cinc programes de reportatges de tot el món amb una trajectòria més llarga. El programa especial de celebració, "Això té un 30', 40 anys de reportatges", el presentarà Agnès Marquès i comptarà amb la presència dels professionals i d'alguns dels protagonistes que han passat pel "30 minuts" al llarg d'aquestes quatre dècades. La nit especial també inclourà el reportatge "'30 minuts', una mirada diferent", que s'endinsa al cor dels reportatges que han marcat la seva història.
- En guàrdia!
Pere Casaldàliga
Capítol 1113. Tot i que la seva aparença d'home prim i fràgil no ho suggeria, el missioner i bisbe català Pere Casaldàliga va ser un líder revolucionari de l'Amèrica Llatina, defensor de l'anomenada Teologia de l'Alliberament. Al llarg de més de cinquanta anys va viure al cor del Brasil, molt implicat en la lluita dels camperols i els peons de l'Amazònia en defensa dels drets que els volien arrabassar els terratinents, també coneguts com a tubaroes, o taurons. Casaldàliga va entendre que en aquesta guerra per la terra no es podia ser neutral, i va acabar suposant una amenaça tant per als latifundistes com per a una part de la jerarquia eclesiàstica. En parlem amb Josep Maria Solé i Sabaté, historiador, i Francesc Escribano, periodista, director de TV3 del 2004 al 2008 i director de Minoria Absoluta, ha escrit la biografia de Casaldàliga, "Descalç sobre la terra vermella", i un retrat del Brasil actual, "La terra i les cendres", tots dos d'Edicions 62.
- Més 324
Francesc Escribano ens presenta la crònica periodística "La terra i les cendres. Brasil: viatge al cor del país de Lula, Bolsonaro i Casaldàliga"
Xavier Grasset conversa amb Francesc Escribano, periodista, escriptor i director de la productora audiovisual Minoria Absoluta.
- Notícia
Mor Joan Guerrero, mestre de la fotografia social
Autor de diversos llibres i exposicions, ha estat un dels cronistes gràfics més insignes de Santa Coloma de Gramenet
- Notícia
La catalana Maria Branyas, la persona més vella del món, fa 117 anys
Nascuda el 1907 a San Francisco, de pares catalans, també va ser la persona més gran del món a superar la covid