Ricard Ustrell presentarà "El matí"
Ricard Ustrell presentarà "El matí de Catalunya Ràdio" per segona temporada
Temporada 2024-2025

Tot el que vols saber de la nova temporada de Catalunya Ràdio

"El matí" potenciarà la informació i sacsejarà l'escaleta, tindrem nous capítols de "Crims", i "El búnquer" es muda al migdia amb convidats especials

RedaccióActualitzat

Catalunya Ràdio arrenca nova temporada dilluns amb una graella que aposta per la informació, l'entreteniment i la proximitat. "El matí de Catalunya Ràdio", de 6 a 13 h, serà l'encarregat de donar el tret de sortida, i aquesta temporada reforça la informació de 6 a 8 h. Per començar, dilluns mateix, Ricard Ustrell entrevistarà Ernest Maragall, i també una altra persona que va organitzar l'arribada i fugida de Carles Puigdemont. A Ustrell l'acompanyaran nous col·laboradors aquesta temporada, com Nandu Jubany o Joel Díaz. 

Canvis en l'horari d'alguns programes

"Que no surti d'aquí", amb Juliana Canet, Marta Montaner i Roger Carandell, matina una mica més i aquesta temporada portarà els millors safaretjos de 12 a 13 h, a "El matí de Catalunya Ràdio".

També "El búnquer", amb en Peyu, Neus Rossell Jair Domínguez, passa de la franja de nit a la una del migdia per fer la cinquena temporada, mantenint el seu esperit combatiu, però amb una gran novetat: tindran companyia! Cada setmana entraran dins del búnquer dos convidats, i el primer serà Ramon Pellicer.

A la mateixa hora que "El búnquer", que serà de dilluns a dijous, els divendres torna Carles Porta amb nous "Crims", de 13 a 14 h. L'estrena s'ha fet esperar, però ja es pot confirmar que tornarà el dia 6 de setembre a l'antena de Catalunya Ràdio, com ha avançat el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda:

"Crims" promet mantenir-nos enganxats amb nous casos que desafien la nostra comprensió de la naturalesa humana i faran preguntar-nos per què matem.  

També canvia l'hora d'emissió "Les dones i els dies", amb Montse Virgili, que ara s'emetrà de les 9 a les 10 del vespre. Virgili assegura que l'horari de prime time no modificarà l'esperit del programa, perquè en el seu primer any han aconseguit crear una gran família:

Com a novetats, Elisenda Pineda farà una secció en què anirà a buscar històries a les perruqueries.

"Les dones i els dies" ara se situarà a les 9 del vespre, just després del "Tot costa", amb Sònia Gelmà i Jordi Costa, que seguirà tenint dues hores de durada.

I abans de donar pas a la informació esportiva, l'Elisenda Carod seguirà al capdavant de "La tarda de Catalunya Ràdio", amb una aposta clara per l'entreteniment i la divulgació. Entre les novetats, aquesta temporada estrenarà una secció per tenir cura de la salut mental amb la psicòloga Elena Puig Guitart, i sumarà les periodistes Anna Punsí i Rebeca Carranco a l'espai de crònica negra que ja tenia amb Guillem Sánchez.

Sempre amb la informació al davant

I pel que fa als informatius de Catalunya Ràdio, el "Catalunya migdia", líder en la seva franja, seguirà cobrint tota l'actualitat arreu del territori nacional i internacional. Òscar Fernández n'és el director:

D'altra banda, Manel Alías amplia una hora el seu "Catalunya nit", que ara anirà de les 22 h fins a la mitjanit, amb més reflexió i amb més informació cultural. De fet, bromeja dient "No deixarem que el Gorina es jubili", i d'aquesta manera anuncia la col·laboració d'Àlex Gorina un cop per setmana. 

L'esperit del cap de setmana

Pel que fa al cap de setmana, Roger Escapa, amb "El suplement", continuarà sent el gran protagonista matinal dels dissabtes i diumenges, de 06.00 a 13.00, apostant més que mai pel territori, amb un nou concurs en què els oients hauran d'esbrinar on han enviat la unitat mòbil del programa, que voltarà per Catalunya.

A partir de la una del migdia, els dissabtes, Escapa passarà l'antena al "Kids XS", amb Pau Guillamet i Txell Bonet, i, els diumenges, a "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés. Després serà el torn del "Catalunya migdia cap de setmana", amb Neus Bonet, els dissabtes i diumenges a les 14.00. 

Aposta per a la informació esportiva

L'actualitat esportiva seguirà marcant els caps de setmana, amb el "Tot gira", amb David Clupés, i "El club de la mitjanit", que dirigeix i presenta el cap d'Esports de l'emissora, Xavi Campos.

La "LaTdT", amb la direcció i anàlisi tècnica de Ricard Torquemada i la narració de Bernat Soler, continuarà sent l'espai per a les retransmissions dels partits del Barça a la Lliga i a la Champions, una competició que la pròxima temporada incorpora el Girona i, amb ell, la veu d'Eduard Solà amb la narració de tots els partits que disputi l'equip.

També es podran seguir a l'antena de Catràdio els partits de Lliga de l'Espanyol, després del seu retorn a primera divisió, narrats per Sergi Andreu. I Sònia Gelmà i Pere Escobar seran els pilars de "LaTdG", amb la Champions del Barça femení de futbol i altres partits destacats de la temporada.

Una emissora de servei públic

Els productes amb un clar segell de servei públic continuaran tenint una destacada presència en la graella de Catràdio de la pròxima temporada. Així doncs, seguiran en antena programes com el "Sense Fronteres", amb Kilian Sebrià; "El Divan", amb Sílvia Coppulo; "Tast Vertical", amb Empar Moliner; "iCatMans", amb Quim Rutllant; "En guàrdia!", amb Enric Calpena; "Solidaris", amb Mercè Folch; "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina; "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez; "Nota de veu", amb Franc Lluís Giró; i "Ciutat Maragda" amb David Guzman.
ARXIVAT A:
Catalunya Ràdio
Anar al contingut