No, el mural contra el rei emèrit no s'ha convertit en un mural contra Ada Colau
Muntatge "fake" d'Ada Colau i el rei emèrit al mateix lloc on va aparèixer el del monarca
Fets o fakes

No, el grafiti del rei emèrit no s'ha convertit en un mural contra Ada Colau

Després que l'Ajuntament de Barcelona esborrés el mural de Roc Blackblock en suport a Hasél, han aparegut diversos muntatges del mural a les xarxes

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

Aquest dilluns, 8 de febrer, la polèmica va esclatar a les xarxes quan el grafiter Roc BlackBlock va denunciar que el seu mural, que titllava de "lladre" el rei emèrit, pintat al parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec de Barcelona, estava sent esborrat pels serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona.

Poques hores després, l'alcaldessa Ada Colau i el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, van reconèixer que havia estat un error, esborrar el mural, i van garantir que el tornarien a fer, si l'autor ho volia.

Apareixen falsos murals que són mems

Després de la polèmica i mentre Roc BlackBlock encara no ha decidit si repetirà el mural, han corregut per la xarxa diversos muntatges que simulen nous murals al mateix lloc, però que són tot falsos. O, dit d'una altra manera, són mems fabricats a partir del mural original.

El responsable de Rebobinart, Marc Garcia, l'empresa que gestiona el Projecte murs lliures, que dedica espais específics per a l'art urbà, ha confirmat al "Fets o fakes" que el que està corrent són mems:

Aquest matí, a l'espai hi havia altres pintades, però no aquestes. El més normal hauria sigut que algú hagués pintat sobre el mural del rei, aquests espais hi són per a això. I està bé tenir-los, i no n'hi ha en cap altra ciutat. Segurament, l'Ajuntament passarà pàgina i no sabrem mai qui va ordenar esborrar-lo."

A la pregunta de si Roc BlackBlock repetirà el mural, Marc Garcia ha explicat que encara s'ho està pensant i s'ha felicitat que s'hagi generat aquest debat sobre la llibertat d'expressió i l'ús de l'espai públic per a aquesta mena d'expressions artístiques.

Consulta tots els "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 070 940

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut