Imatge de Francisco Gómez Manzanares
Sembla ficció

L'estafador de dones: l'home que enganyava les 24 hores del dia

El periodista Guillem Sánchez recupera el cas de Francisco Gómez Manzanares a la sèrie de crònica negra "Sembla ficció", publicada a Instagram i TikTok

Actualitzat

Tots mentim. Una mica de maquillatge al currículum, una floreta al menjar que no és del teu gust... però què faries si descobrissis que la teva parella, en realitat, no existeix?

Això és el que va passar a desenes de persones que creien que Francisco Gómez Manzanares (Vitòria, 1974) era qui deia que era. Un pilot d'avió, un pilot de proves d'F1, un sergent de Salvament Marítim o membre del primer equip del Barça.

Manzanares era en realitat un estafador que va interpretar diversos papers les 24 hores del dia, fent que la seva vida fos un engany. Es presentava a les seves víctimes com a David Barceló.

Estafa milionària

El modus operandi era sempre el mateix: coneixia una dona d'entre 30 i 40 anys en una aplicació de cites i la seduïa. Tenia una gran capacitat de persuasió i va construir uns personatges amb uns oficis que l'ajudessin a aconseguir el seu objectiu.

L'estafa dels diners no arribava al principi, hi mantenia anys de relació i aprofitava el moment de màxima confiança per proposar inversions a les víctimes i els seus entorns. Així va aconseguir estafar milions d'euros.

El programa "Crims", de Carles Porta, va dedicar un capítol doble a l'estafa de Francisco Gómez Manzanares.
 

Seqüeles permanents

Les víctimes asseguren que les seqüeles que pateixen no són només econòmiques, sinó també emocionals, i arrosseguen greus seqüeles psicològiques per culpa de les mentides de Francisco Gómez Manzanares, o David, com es presentava a les víctimes.

Manzanares va ser detingut el 2017 i complirà condemna fins al 2030, però els que el coneixen asseguren que quan surti continuarà estafant. 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut