Imatge del botí robat: un diamant porpra de 3,2 quirats
Sembla ficció

El robatori més gran del segle XXI a Catalunya: un joc de mans de 10 milions d'euros

Un diamant porpra de 3,2 quirats protagonitza el nou capítol de "Sembla ficció", amb el periodista Guillem Sánchez

Actualitzat

Quan una oferta milionària es converteix en un malson. La víctima? Un empresari suís que vivia a Dubai i que, a finals del 2019, va rebre la trucada d'un comprador misteriós interessat en la seva pedra preciosa: un diamant porpra de 3,2 quirats, valorat en més de 10 milions d'euros.

La trobada "neutral"

El comprador només va posar una condició per tancar el tracte: que una joiera neutral de Barcelona examinés el diamant per comprovar si era autèntic.

La cita amb la joiera, una dona molt atractiva, es va produir a l'Hotel Hesperia Presidente de Barcelona. Va examinar atentament la pedra i va concloure que era autèntica. Després, va posar-la dins d'una capseta de cartró i la va tornar a la caixa forta, però, abans de tancar la porta, va dir que s'havia oblidat de col·locar el precinte a la capseta.

Joc de mans en marxa

Amb aquest pretext, va tornar a ficar les mans dins de la caixa per posar-lo, la va tancar i va sortir fora a trucar al comprador. Però ja no va tornar. 

 


En parador desconegut

Els Mossos van identificar la joiera gràcies a les càmeres de l'hotel i van poder confirmar que pertanyia al clan de lladres dels Tudorache. Mesos després, la policia francesa va detenir a París tots els implicats en aquest cop. Tot i això, durant l'escorcoll no van trobar el diamant porpra, que tres anys després continua desaparegut.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut