Vistes de l'església de Sant Pere de Gijón i de la catedral de Santa Maria de Girona
Sembla ficció

Confondre Gijón amb Girona: l'odissea d'en Pierre

Una història digna de "Lost in translation" a "Sembla ficció", amb el periodista Guillem Sánchez

Actualitzat

Què pot comportar confondre Gijón amb Girona? Descobrim la història d'en Pierre, un home de 72 anys delicat de salut que va desafiar els metges per poder veure la seva germana. 

Una confusió cara 

L'any 2020 en Pierre, que vivia en un geriàtric de Charleroi (Bèlgica), va decidir emprendre un viatge tot sol per visitar la seva germana a Gijón, amb qui feia anys que no parlava. Havia tingut dos ictus, era diabètic i es desorientava amb facilitat, però va preferir no fer cas als metges, que li havien desaconsellat sortir de la residència.

En Pierre va acabar aterrant a Girona sense adonar-se de l'error que havia comès l'agència de viatges belga on havia comprat el bitllet d'avió: confondre les ciutats de Gijón i Girona, de so semblant quan es pronuncien en francès.

L'ajuda indispensable

Va vagar desorientat per la ciutat catalana durant dies fins que va cridar l'atenció d'un agent dels Mossos, que el va dur al centre de caritat de Girona La Sopa. Allà li van donar roba, el van alimentar i el van dur al metge, perquè feia massa que no es prenia la seva medicació. També li van pagar un viatge a Gijón.

 


Final feliç

Amb l'ajuda del centre de caritat i el policia, que no va parar fins a localitzar la germana, quinze dies després d'aterrar a Girona, en Pierre va poder volar fins a Gijón, aquest cop sí, i retrobar-se amb ella.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut