Kazushi Ono ©May Zircus
Kazushi Ono ©May Zircus
Diumenge 19 de maig, a les 11.00

Concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

Catalunya Música transmetrà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el penúltim concert de la temporada de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), amb l'estrena del "Concert per a dos shamisens i orquestra", del compositor català Fabià Santkovsky. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

S'acosta el final de la temporada de l'OBC 2018-2019. Queden dos concerts per posar el punt final a una gran temporada, que culminarà amb la gira de l'orquestra pel Japó, que es farà durant el mes de juliol per diferents ciutats del país nipó en el marc de l'Olimpíada Cultural Tòquio 2020.

Precisament, aquest cap de setmana s'estrena una obra d'encàrrec de l'OBC, la Fundación SGAE i  l'Associación Española de Orquestas Sinfónicas (AEOS), que ha fet el compositor català Fabià Santkovsky i que serà una de les protagonistes de la gira de l'orquestra per terres japoneses. Es tracta del "Concert per a dos shamisens i orquestra", que interpretaran els germans Ryoichiro Yoshida i Kenichi Yoshida, grans intèrprets d'aquest instrument.

El shamisen és un instrument tradicional japonès de corda pinçada que té algunes semblances amb el llaüt. A diferència d'aquest, el shamisen només té tres cordes i tot el poder sonor se situa en el mànec de l'instrument i no en la caixa. Té un so potent i molt focalitzat, a la vegada que metàl·lic i estret. L'obra de Santkovksy, que es podrà sentir per primera vegada aquest cap de setmana a L'Auditori, beu directament del virtuosisme de la música de la tradició Tsugaru-Shamisen i està inspirada en "El cant dels ocells".

En contraposició a l'estrena d'aquesta obra de caire oriental, l'OBC, sota la batuta del mestre Kazushi Ono, interpretarà música de ballet de dos autors russos ben diferents. D'una banda, una selecció del ballet en tres actes "Romeu i Julieta", l'opus 64, de Serguei Prokófiev, inspirat en el cèlebre drama shakespearià, i de l'altra, l'alegre i simpàtica "Suite de ballet n. 1", de Dmitri Xostakóvitx.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de  Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut