La sardana de l'any 2018
La sardana de l'any 2018
Diumenge 12 de maig, a les 17.30

Concert final de "La sardana de l'any" des del Gran Teatre del Liceu

Catalunya Música oferirà la transmissió en directe, des del Gran Teatre del Liceu, del concert final del certamen "La sardana de l'any", on s'interpretaran les deu sardanes finalistes i obres de Pau Casals, Manuel Oltra, Antoni Mas, Josep Font i Pietro Mascagni, entre d'altres. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol

El concurs "La sardana de l'any", que organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, enguany celebra la seva 30a edició. La primera etapa d'aquest certamen es va fer entre els anys 1972 i 1986. Per iniciativa de la Federació Sardanista de Catalunya, l'any 2004 es va reprendre aquest concurs, que té com a objectiu divulgar les sardanes que s'estrenen cada any i premiar les que aconsegueixen més popularitat entre el públic seguidor. Els mitjans de difusió col·laboradors, que en l'actualitat són més de 60, s'encarreguen de donar-les a conèixer setmanalment. El total de 45 sardanes que han participat en l'edició d'enguany han estat escollides pel comitè seleccionador entre les que es van estrenar durant l'any 2018.

El concert final de l'edició d'enguany permetrà sentir, a la primera part, les deu sardanes finalistes, compostes per Jaume Riu, Rafael Guinovart, Carles Santiago, Maria Teresa Monclús, René Picamal, Xavi Cassanyes, Francesc Picart, Josep Farràs, Amadeu Escoda i Alfred Abad, que interpretaran les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.  

A la segona part s'hi incorporaran la Polifònica de Puig-reig, el grup Port Bo, la cobla Montgrins i la soprano Indira Ferrer per interpretar obres de Pau Casals, Manuel Oltra, Josep Font, Pietro Mascagni i Antoni Mas, de qui s'ha programat, entre d'altres, la proposta titulada "És quan canto que hi veig clar".

A continuació es donaran a conèixer les sardanes guardonades pel jurat amb el Premi de la Crítica i el Premi Joventut i la sardana guanyadora del Premi Popular, que haurà decidit amb les seves votacions el públic assistent al concert final. Amb la interpretació d'aquestes sardanes es posarà el punt final al concert de la 30a edició del concurs.

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut