Mireia Farrés (Foto: May/Zircus)
Diumenge 5 de maig, a les 11.00

Catalunya Música ofereix en directe el concert matinal de l'OBC amb la trompetista Mireia Farrés com a solista

Diumenge 5 de maig, a les 11.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de L'Auditori de Barcelona, el concert de la trompetista catalana Mireia Farrés i l'OBC dirigida per Jan Willem de Vriend. Plegats interpretaran obres dels tres compositors més importants del classicisme i primer romanticisme vienès. Aquest concert forma part de la temporada 2018-2019 de l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives

Haydn, Mozart i Schubert, el trident musical vienès per excel·lència, omplirà de música la Sala Pau Casals de L'Auditori de Barcelona aquest cap de setmana, sota la batuta de Jan Willem de Vriend. El director holandès manté una estreta relació amb l'OBC des del 2015 com a principal director convidat de l'orquestra, i és un autèntic especialista en la música del classicisme, fins al punt que en alguna ocasió ha manifestat que, quan dirigeix Mozart, sempre pensa que va ser un dels millors músics que han existit mai, però quan dirigeix Haydn, pensa: "Uau". Si en aquest binomi hi afegim Schubert, l'èxit està assegurat.

 El concert començarà amb la solemne i enèrgica obertura "L'arpa màgica" que Franz Schubert va escriure el 1823 per a la música incidental de "Rosamunda, la princesa de Xipre", el drama romàntic de Helmina von Chezy. A continuació, el protagonisme el tindrà la solista de l'OBC, la trompetista catalana Mireia Farrés, que interpretarà l'últim concert que va escriure Franz Joseph Haydn, el Concert per a trompeta i orquestra en Mi b Hob VIIe:1. El va escriure el 1796 per a Anton Weidinger, que era trompetista de la cort vienesa i inventor d'una trompeta amb claus capaç de tocar en una extensió de dues octaves, de manera justa i pura, tots els graus de l'escala cromàtica.

Ja a la segona part, de Vriend i l'OBC interpretaran dues obres de Wolfgang Amadeus Mozart. El "Notturno" en Re, una de les obres menys conegudes del seu catàleg de joventut, i la popular Simfonia n. 38 que el gran geni de Salzburg va dedicar a la ciutat de Praga, just després d'haver-hi obtingut un gran èxit amb la representació de "Les noces de Fígaro" que el mateix Mozart va dirigir.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant 30 dies als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut