És fals que totes les escoles de Catalunya estiguin tancades pel temporal Gloria
Fets o Fakes

És fals que totes les escoles de Catalunya estiguin tancades pel temporal Gloria

Protecció Civil alerta de missatges falsos que estan corrent per WhatsApp i recorda a les famílies que s'informin només a través dels canals oficials

Manel Laborda / Mariona CostaActualitzat

Des que van començar les afectacions del temporal Gloria estan circulant per WhatsApp imatges amb missatges falsos segons els quals estan tancades les escoles de tot Catalunya, cosa que ha creat confusió entre molts xats familiars i escolars.

 

El subdirector general d'Emergències, Sergio Delgado, ha advertit que no es faci cas d'aquesta mena d'imatges i que, per tenir informació fiable, es consultin els perfils oficials de les xarxes socials d'Emergències i del Departament d'Educació.


"Insistim que no es faci cas d'informacions que circulen per les xarxes socials que no siguin les oficials. Missatges a través de WhatsApp o altres aplicacions de missatgeria. Consulteu sempre els perfils oficials o els centres concrets si teniu dubtes. No hi ha una mesura de tancament generalitzat a Catalunya."

 

El Departament d'Educació ha emès un comunicat per detallar les dades oficials. L'alerta pel temporal Gloria ha deixat sense classe més de 100.000 alumnes de primària i de secundària de Catalunya, la majoria a la comarca del Maresme i a les comarques de Girona. A causa de la neu i les alertes de vent, també s'han suspès algunes rutes de transport escolar, mesura per la qual s'han vist afectats uns 2.300 estudiants.

 

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'escola bressol El Tren i l'institut Santiago Sobrequés han suspès les classes per avui, però la resta funcionen amb normalitat.

 

 

Des d'Emergències s'insisteix que també es pot fer servir el telèfon 012 per tenir informació actualitzada del temporal i que el 112 només s'ha de fer servir en cas d'emergència.

Fets o Fakes
 
Anar al contingut