5 capítols de pòdcasts ideals per escoltar aquest setembre

Descobreix una selecció de pòdcasts amb continguts inspiradors i entretinguts que et faran més tolerable la tornada a la rutina

RedaccióActualitzat

Després d'un estiu ple de canvis en els hàbits diaris és normal que la tornada a la vida quotidiana ens pugui resultar una mica abrupta. Però no patiu.

Per facilitar aquesta transició, us proposem una selecció de pòdcasts de Catalunya Ràdio que faran que aquest procés us sigui més amè; des de recomanacions i consells per reprendre l'activitat diària fins a diverses efemèrides d'aquest mes.  

1. Sans i estalvis: Com tornar a la rutina (sense perdre la xaveta)  

S'han acabat els excessos de l'estiu i ara ens toca tornar al dia a dia, però com ho hem de fer? Cal apuntar-se al gimnàs per suar la cansalada? Fer dieta estricta? O hi ha una altra manera de fer-ho més relaxada?

L'Adam Martín, amb un to fresc i desenfadat, ens explica, en aquest capítol, una sèrie de consells pràctics per reintegrar-nos a la vida quotidiana de manera equilibrada.

Evita els clàssics errors, com caure en dietes extremes o fer canvis bruscos en els hàbits alimentaris i, en lloc d'això, opta per alternatives més senzilles i realistes.

Amb el seu estil relaxat, l'Adam t'ensenyarà a fer aquesta transició amb un enfocament pràctic i efectiu. Aprofita i converteix-lo en el millor aliat per a l'inici d'aquest setembre! 

2. L'ofici de viure: Com evitar divorcis després de les vacances 

L'estiu pot posar a prova les relacions de parella com poques altres èpoques de l'any. Segons els experts i les enquestes, una de cada tres separacions es produeixen després de les vacances, a causa de la intensa convivència d'aquests mesos.

En aquest episodi, el psicòleg humanista Antoni Bolinches i la coach Cris Bolívar ofereixen estratègies pràctiques per superar els conflictes que poden sorgir després d'un període de tanta proximitat, és a dir, per a la majoria de gent, el mes de setembre.

A més, els oients podran escoltar les reflexions de la mestra espiritual Gangaji, les aportacions de la terapeuta psicoemocional Carmen Boó i els correus d'amor de Jordi Llavina
 

3. Crims: La noia de Portbou 

Probablement, us deveu preguntar per què incorporem el capítol de La noia de Portbou de Crims en aquesta llista de pòdcasts. La resposta és que el cas es va produir el 4 de setembre del 1990, coincidint amb aquestes dates.

En aquell dia, a quarts de vuit del matí, una veïna de Portbou va sortir de casa i va trobar una escena inquietant al mirador: una jove penjada d'un pi. La noia estava descalça, amb les sabates ben alineades a terra, i no hi havia res més al voltant.

El cas, que aparentment semblava un suïcidi, era peculiar i desconcertant, amb l'enigma principal centrat en la identitat de la jove. Qui era aquella noia?  

I una altra cosa! Per als que heu escoltat la sèrie de La noia de Portbou i voleu aprofundir en els detalls del cas, el Carles Porta us ofereix una visió actualitzada en què revela les noves pistes i informació que han permès la reobertura de la investigació.

 

4. En guàrdia!: L'onze de setembre 

Seguim amb les efemèrides! S'aproxima la Diada, i què millor que rememorar, abans que se celebri, un dels esdeveniments més importants de la història de Catalunya? 

En aquest episodi d'En guàrdia, presentat i moderat per l'Enric Calpena, faràs un viatge a la Barcelona del passat, concretament a la matinada de l'onze de setembre de 1714, quan les tropes borbòniques reiniciaven els atacs amb canons i morters contra les muralles de la ciutat comtal.

Aquesta data marcava l'inici d'un dia de combats intensos que culminaria amb la invasió definitiva de la ciutat. En aquest context, el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, ens ofereix una anàlisi detallada dels esdeveniments d'aquesta jornada clau, ajudant-nos a discernir entre mite i realitat i a comprendre l'impacte profund d'aquest episodi en la història del país. 

5. El búnquer: Truman Capote 

Després de les intrigants històries de crims i dels esdeveniments històrics, acabem aquesta selecció de pòdcasts amb un toc d'humor gràcies a "El Búnquer". En aquest episodi, es posa el focus en Truman Capote, nascut el 30 de setembre del 1924.

Capote, amb una vida plena de complexitat i contrastos, va ser un escriptor que va conèixer tant l'ascens com la caiguda. La seva infància va ser difícil i la seva adolescència, encara més convulsa.

Tanmateix, el que realment va acabar amb Truman Capote no va ser només una vida tumultuosa, sinó el seu propi geni incontrolable, el desig de desenterrar les profunditats de les històries... i, malauradament, l'amor per l'alcohol.

Aquest episodi ofereix una mirada irònica i entretinguda sobre la figura d'un dels grans escriptors del segle XX, combinat amb l'humor del Peyu, el Jair i la Neus, i les anècdotes que il·lustren tant les seves aportacions literàries com els seus moments més baixos. 

Anar al contingut